Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ό,τι πρέπει για τη νηστεία: Το «must» γλυκό ψυγείου για τις ημέρες του Πάσχα

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

9 Απριλίου 2023 12:03
Ό,τι πρέπει για τη νηστεία: Το «must» γλυκό ψυγείου για τις ημέρες του Πάσχα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε το τέλειο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου! Μια λαχταριστή και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε. Δείτε παρακάτω τα υλικά και τα βήματα.

Υλικά

Παντεσπάνι

  • 200 γρ φαρίνα
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 150 ml φυτικό γάλα
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 2 βανίλιες
  • Κρέμα
  • 1 λίτρο φυτικό γάλα
  • 150 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά κακάο
  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

  • Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το φυτικό γάλα και το σπορέλαιο.
  • Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
  • Αρωματίζουμε με βανίλιες, την απλώνουμε σε φόρμα 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
  • Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
  • Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν.
  • Όταν βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
  • Όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη.
  • Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και στο 1/3 προσθέτουμε το κακάο.
  • Προαιρετικά σιροπιάζουμε ελαφρώς το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα βανίλιας.
  • Από πάνω απλώνουμε την κρέμα κακάο και αμύγδαλα φιλέ.
  • Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν οι κρέμες σφίξουν.

Σε περίπτωση, όμως, που δεν νηστεύετε, δείτε εδώ το ζουμερό γλυκό ψυγείου με μόνο 5 υλικά. Θα ξετρελαθείτε.

Αλάδωτο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με κρέμα από γάλα αμυγδάλου και πασπάλισμα κανέλας

Το πιο νόστιμο νηστίσιμο αλάδωτο και άκρως γευστικό γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο να το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για εναλλακτικό τιραμισού.

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 500 γρ νερό
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας

Για την βάση

  • 500 γρ χοντρό σιμιγδάλι
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1/2 κτγ μαστίχα
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 450 γρ γάλα αμυγδάλου

Για την κρέμα

  • 1200 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 120 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • 250 γρ ζάχαρη

Για το πασπάλισμα

  • Κανέλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , το στικ κανέλας και βράζουμε για 1 λεπτό.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την ζάχαρη , την μαστίχα ,το μπεικεν και θρυμματίζουμε πολύ καλά.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα αμυγδάλου το θρυμματισμένο μείγμα και το χοντρό σιμιγδάλι.
  • Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψάκι 40χ27 εκατοστά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c.
  • Μόλις το βγάλουμε το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου , την ζάχαρη , το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί.
  • Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα να εφάπτει πάνω στην κρέμα και αφού το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Κόβουμε σε κομμάτι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share