Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πατάτες... λουκούμι! Tips για να λιώνουν στο στόμα - Οι σεφ αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

Λαχταριστές!

6 Απριλίου 2023 08:13
Πατάτες... λουκούμι! Tips για να λιώνουν στο στόμα - Οι σεφ αποκαλύπτουν τα μυστικά τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται για ένα πιάτο πατάτες, είτε τηγανιτές είτε στον φούρνο. Είναι το φαγητό που θα δώσει έξτρα νοστιμιά σε κάθε γεύμα. Υπάρχουν όμως κόλπα για να πετύχουν στο μαγείρεμα και να βγουν λαχταριστές οι πατάτες.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τραγανές πατάτες φούρνου σαν τηγανητές - Το μυστικό βρίσκεται σε 1 υλικό

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους σεφ, για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα, δηλαδή 5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής). Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.

Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στη μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο. Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.

Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δε σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως, καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.

Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δε σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπίρα και μετά σουρώστε τις.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση!

Πατάτες... λουκούμι! Tips για να λιώνουν στο στόμα - Οι σεφ αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

Οι σεφ αποκαλύπτουν την συνταγή για πατάτες φούρνου τσακιστές

Υλικά Συνταγής

  • 15 πατάτες baby φρέσκες
  • ελαιόλαδο
  • άνθος αλατιού
  • δεντρολίβανο
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  • Για τις τσακιστές πατάτες φούρνου, πλένουμε πρώτα τις μικρές πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους για 15 λεπτά.
  • Μία μία τις σπάμε και τις τσακίζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο. Να ανοίξουν στα πλάγια. Τις βάζουμε σε ταψί, πασπαλίζουμε με αλάτι και βότανα και ραντίζουμε με μπόλικο λάδι. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν σαν τις τηγανητές.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share