Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το μυστικό συστατικό για μια τέλεια μαρινάδα - Το κόλπο για να είναι πάντα το κρέας σαν...λουκούμι

Χαρίζει οξύτητα και γεύση στο κρέας και το ψάρι

5 Απριλίου 2023 12:34
Το μυστικό συστατικό για μια τέλεια μαρινάδα - Το κόλπο για να είναι πάντα το κρέας σαν...λουκούμι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάθε κρέας και η μαρινάδα του, λένε συχνά, εννοώντας πως διαφορετικού τύπου κρέατα καλούν σε διαφορετικές επιλογές μαρινάδας.

Με την ευκαιρία, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να σώσετε το καμένο κρέας. Μόνο που τελικά η µαρινάδα είναι θέµα φαντασίας και προσωπικού γούστου, καθώς το πώς θα αναδείξεις τον χαρακτήρα ενός πιάτου που βγαίνει από την κουζίνα σου, το ξέρεις εσύ καλύτερα.

Το μαρινάρισμα ωστόσο μοιάζει αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας ενός ψητού, διαδραματίζοντας σπουδαίο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτό το «βάπτισμα» που κάνουν κρέας, πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά αλλά και λαχανικά μέσα σε στεγνά ή υγρά μείγματα από λάδι, κρασί, αρωματικά, μπαχαρικά και εξωτικά υλικά χαρίζει αναμφίβολα σε γευστική ποικιλία. Και ένα από τα καλύτερα συστατικά για τα πάντα είναι ο χυμός του πορτοκαλιού.

Το μυστικό συστατικό για μια τέλεια μαρινάδα - Το κόλπο για να είναι πάντα το κρέας σαν...λουκούμι

Όπου λέει λεμόνι, αντικαταστήστε το με πορτοκάλι, μας λένε οι μύστες του ψητού κρέατος. Το φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι είναι γνωστό πως ταιριάζει καταπληκτικά σε μαρινάδες πουλερικών, το ίδιο υπέροχα δένει όμως και με μοσχάρι και χοιρινό. Ειδικά όταν αποζητάμε μια γλυκόξινη γεύση.

Εξίσου καταπληκτικά ταιριάζει και με λιπαρά ψάρια, όπως ο τόνος και ο σολομός.

Μπριζόλα για αριστοκράτες: Μια συνταγή για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους

Μια μοναδική συνταγή χοιρινής μπριζόλας που όμως, αντί για τα κλασσικά συνοδευτικά όπως ρύζι, πουρέ και πατάτες, έχει πλιγούρι και λαχανικά.

Μάθετε επίσης το κόλπο με ξεφλουδίσματος της βρασμένης πατάτας

Αυτομάτως το συγκεκριμένο γεύμα αλλάζει τροφική αξία καθώς γίνεται πολύ πιο υγιεινό, πολύ πιο γκουρμέ, και πιο εναλλακτικό όσον αφορά το πρόβλημα των ίδιων και ίδιων γεύσεων συνέχεις. Δοκιμάστε την αριστκρατική αυτή συνταγή και δεν θα μείνετε απογοητευμένοι.

Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσουμε!


ΥΛΙΚΑ:

Για 2 άτομα

  • 2 μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 2 κλωναράκια δενδρολίβανο

Για το πλιγούρι

  • 250 γραμμάρια πλιγούρι
  • 750 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
  • 10 τοματίνια
  • 1 αγγούρι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Τρόπος εκτέλεσης

  1. Τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και τον αφήνετε να πάρει μία βράση.
  2. Μόλις ο ζωμός βράσει τον αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το πλιγούρι, σκεπάζετε το κατσαρολάκι και αφήνετε το πλιγούρι για 25-26 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι όλον τον ζωμό.
  3. Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και το κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
  4. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το κολοκυθάκι το καρότο και το αγγουράκι σε λεπτές φέτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στα 2 και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
  5. Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το πλιγούρι, τα 40 ml ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
  6. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  7. Θωρακίζετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες καλά και από τις 2 μεριές, να πάρουν καλό χρώμα.
  8. Προσθέτετε στο τηγάνι τις σκελίδες του σκόρδου, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το βούτυρο και καθώς λιώνει το βούτυρο με ένα κουτάλι περιχύνετε τις μοσχαρίσιες με το βούτυρο συνεχόμενα.
  9. Όταν οι μοσχαρίσιες είναι σχεδόν έτοιμες, σβήνετε την φωτιά και τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 4-5 λεπτά.
  10. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα το πλιγούρι με τα λαχανικά και τις μοσχαρίσιες μπριζόλες.

Δείτε παρακάτω το βίντεο για να έχετε οπτικοακουστική εμπειρία την ώρα που μαγειρεύετε:

ΠΗΓΗ: εδώ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share