Κορμός σοκολάτας: Η πιο εύκολη λαχταριστή για το απόλυτο γλυκό ψυγείου
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Αυτό το γλυκό το γνωρίζουμε όλοι, πολύ καλά γιατί το τρώμε από μικροί και είναι το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων. Η συνταγή απογειώνεται του μωσαϊκού απογειώνεται με την προσθήκη γλάσου σοκολάτας. Το σίγουρο είναι πως δεν θα μείνει ούτε μπουκιά άμα το φτιάξετε.
Σε αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου συνδυάζονται τελεία το κακάο, με τα τριμμένα μπισκότα και το πλούσιο γλάσο σοκολάτας για την επικάλυψη.
Υλικά
- Μπισκότα 2 πακέτα
- Ζάχαρη Άχνη 125 γρ
- Βιτάμ 250 γρ
- Κονιάκ 1 φλιτζανάκι του καφέ
- Κακαο 6 κουταλιές της σούπας
- Βανίλια 1
- Γάλα 200 ml φρέσκο
Για το γλάσο
- Γάλα Εβαπορέ 30 γρ
- Κουβερτουρα 100 γρ
- Βιτάμ 1 κουτάλια
Ο κορμός μωσαϊκό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων και τον συναντάμε σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές. Ο συγκεκριμένος κορμός εκτός από πεντανόστιμος είναι και πολύ εύκολος στην εκτέλεση του και έτσι μπορείτε να τον φτιάξετε όλοι ακόμα και αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα.
Αυτό το γλυκό με την διαχρονική άξια είναι ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό ή Κυριακάτικο τραπέζι σας. Φτιάξτε το και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας, δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί κανείς.
Κορμός σοκολάτας: Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ. Βάζουμε το βιτάμ, την άχνη, το κακάο σε μπολ και τα δουλεύουμε.
Ρίχνουμε το κονιάκ τη βανίλια και τέλος τα μπισκότα βουτώντας τα στο γάλα ζυμώνουμε και τοποθετούμε το μείγμα σε λαδόκολλα του δίνουμε το σχήμα το κλείνουμε και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Την επόμενη το βγάζουμε απ την κατάψυξη κάνουμε ένα γλάσο με το εβαπορέ, την κουβερτούρα το βιτάμ και το ρίχνουμε πάνω!