Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπρουσκέτα με ντοματίνια και βασιλικό

8 Νοεμβρίου 2013
Μπρουσκέτα με ντοματίνια και βασιλικό

Υλικά

4 φέτες ψωμί χωριάτικο ή τσιαπάτα
1 σκελίδα σκόρδου
12 τοματίνια
8 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, θαλασσινό, πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Καλύψτε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάλτε επάνω τις φέτες του ψωμιού. Ψήστε τις στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 200ο C στον αέρα για 10, γυρνώντας τις και από τις δύο πλευρές. Αποσύρετε από το φούρνο και τοποθετήστε τις σε μια πιατέλα.
2. Ετοιμάστε τη σάλτσα. Κόψτε τα τοματίνια στη μέση και βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το για 15΄εκτός ψυγείου ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα.
3. Φτιάξτε τις μπρουσκέτες. Κόψτε τη σκελίδα σκόρδου στη μέση και τρίψτε με αυτή το ψωμί ώστε να πάρει το άρωμά του. Βάλτε από 2 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα με τα τοματίνια επάνω σε κάθε φέτα ψωμιού και σερβίρετε αμέσως.


Συμβουλή: Προσέξτε να μην ψήσετε παραπάνω τις φέτες του ψωμιού γιατί θα ξεραθούν.

Έξυπνη ιδέα: Μπορείτε να προσθέσετε στις μπρουσκέτες τριμμένη μοτσαρέλα. Αφού τις αλείψετε με το σκόρδο επιστρέψτε τις στο φούρνο για ακόμη 5΄.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ


ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share