Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σας διαλύονται τα μπιφτέκια; Το κόλπο των γιαγιάδων για να βγαίνουν ολοστρόγγυλα - Το μυστικό υλικό στον κιμά

Το γνωρίζατε;

1 Απριλίου 2023 13:15
Σας διαλύονται τα μπιφτέκια; Το κόλπο των γιαγιάδων για να βγαίνουν ολοστρόγγυλα - Το μυστικό υλικό στον κιμά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι μαγειρεύουν είναι όταν τα μπιφτέκια διαλύονται. Γι' αυτό το λόγο μοιραζόμαστε το κόλπο των γιαγιάδων για να βγαίνουν ολοστρόγγυλα.

Μπορεί να ξοδεύετε πολύ χρόνο και κόπο μέσα στην κουζίνα και το αποτέλεσμα, τουλάχιστον οπτικά, να μην είναι όπως το φανταζόσασταν. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της γιαγιάς για ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια.

Οι γιαγιάδες μας που σπαταλούσαν ώρες στην μαγειρική είχαν μάθει το κόλπο για να μη διαλύονται τα μπιφτέκια και να βγαίνουν από το φούρνο ακέραια. Ποιο ήταν αυτό;

μπιφτέκια γάλα κιμάς

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ζυμώσετε τον κιμά με γάλα, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι. Εννοείται επίσης πως την ώρα που ψήνονται τα γυρνάτε με μια σπάτουλα για να μη θρυμματιστούν.

Βάζετε φέτα στα γεμιστά μπιφτέκια σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Συνταγή για μπιφτέκια

Τα μπιφτέκια είναι ένα γεύμα που το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και έχουν άπειρες παραλλαγές και τρόπους ψησίματος. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές μπορεί να κάνουμε κάποιο λάθος κατά την παρασκευή τους, τρανό παράδειγμα πως πολλές φορές χρησιμοποιούμε φρυγανιά για το ζύμωμα τους, δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Τα γεμιστά μπιφτέκια είναι μια εναλλακτική που δίνει μια έξτρα γεύση και η γέμιση είναι αυτή που τα κάνει πιο αφράτα. Στην προσπάθεια μας για μια πιο παραδοσιακή συνταγή συνήθως προσθέτουμε φέτα κι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.

Η φέτα είναι ένα τυρί με έντονη γεύση που αν χρησιμοποιηθεί θα υπερτερήσει όλων των άλλων γεύσεων κι επίσης είναι ένα σκληρό τυρί που δεν λιώνει με την ίδια άνεση όπως ένα μαλακό και πιο γλυκό τυρί. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε γεμιστά μπιφτέκια προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε καλύτερα κάποιο μαλακό τυρί τύπου τσένταρ ή μοτσαρέλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share