Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αφρώδες γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ταχίνι έτοιμο σε 5'

Λαχταριστό και παραδοσιακό

30 Μαρτίου 2023 08:57
Αφρώδες γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ταχίνι έτοιμο σε 5'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανένα επιδόρπιο δεν συγκρίνεται με το γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ταχίνι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για νηστίσιμο μπισκοτογλυκό με σοκολάτα.

Τα γλυκά εδέσματα είναι πάντα ιδανικά για ένα κέρασμα ή μετά από δείπνο και στην προκειμένη περίπτωση το γλυκό που έχουμε βρει είναι δροσερό, χωνευτικό και καλύτερο κι από προφιτερόλ.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε το πιο λαχταριστό γλυκό με γιαούρτι και ταχίνι, μπανάνες, σοκολάτα και λίγη ζάχαρη, ένα γλυκό που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα για να καταπολεμήσεις τις υπογλυκαιμίες με ένα πιο υγιεινό επιδόρπιο.

Υλικά

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι 2%
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 4 μπανάνες όχι πολύ ώριμες
  • 80 γρ. μέλι
  • 150 γρ.- 200 γρ. ταχίνι (περίπου)
  • κουβερτούρα σε κομμάτια για το γαρνίρισμα
  • μερικά φρέσκα κεράσια

Αφρώδες γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ταχίνι έτοιμο σε 5'

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι με την άχνη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με σύρμα ή με κουτάλι. και βάζουμε στο ψυγείο ώστε να δέσει το μείγμα.
  • Έπειτα, σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος κόβουμε τις μπανάνες σε κανονικό μέγεθος σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι με το μέλι για 1-2 λεπτά γιατί το ταχίνι πιάνει κάτω εύκολα.
  • Σε 4 μπολάκια χωρίζουμε το μείγμα με τις μπανάνες, έπειτα ρίχνουμε μερικές κουταλιές με γιαούρτι, τέλος πασπαλίζουμε με κουβερτούρα, και στολίζουμε με 2-3 κεράσια στο κάθε μπολάκι και ξαναβάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για μία ώρα το λιγότερο ώστε να δέσουν οι γεύσεις (σκεπασμένα για να μην μπει υγρασία).

Ονειρικό γλυκό ψυγείου: Μια συνταγή για δροσερό εκμέκ με κρουασάν και κρέμα μαστίχας

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου το οποίο είναι ονειρικό στην γεύση. Η συνταγή είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα θα το λατρέψουν όλοι. Παράλληλα, δείτε εδώ τη συνταγή για ανοιξιάτικο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ζελέ.

Όταν ο ήλιος καίει έξω, θέλουμε ένα γλυκό να μας δροσίσει και ειδικά όταν είναι από το ψυγείο τότε τα πράγματα είναι ιδανικά και μας κάνουν να απορούμε με αυτούς που δηλώνουν ότι «δεν τους αρέσουν τα γλυκά».

Αν είσαι λάτρης του εκμέκ, τότε αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει καθώς είναι φτιαγμένο με κρουασανάκια και κρέμα μαστίχας και βάζουμε στοίχημα ότι δεν θα μπορείς να του αντισταθείς ούτε λεπτό.

Υλικά συνταγής

  • 10 ψημένα μίνι κρουασάν
  • 50 γραμ. καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου
  • 600 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • κανέλα

Για την κρέμα μαστίχας

  • 1 ½ λίτρο γάλα
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 160 γραμ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 2 πρέζες μαστίχα κοπανισμένη
  • 60 γραμ. κορν φλάουρ
  • 20 γραμ. βούτυρο

Για το σιρόπι

  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. νερό
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Ονειρικό γλυκό ψυγείου: Μια συνταγή για δροσερό εκμέκ με κρουασάν και κρέμα μαστίχας

Οδηγιες για την συνταγή

  • Ξεκινάμε το εκμέκ ψυγείου, κόβωντας πρώτα στη μέση τα κρουασάν. Τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλα τα κενά και να δημιουργήσουμε μια βάση.
  • Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς C με αέρα, για περίπου 20′, μέχρι να τραγανίσουν. Τα βγάζουμε ζεστά και τα περιχύνουμε με το σιρόπι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε για 4′ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λεμόνι στο τέλος. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Για την κρέμα μαστίχας

  • Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί.
  • Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες, το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ και τη μαστίχα.
  • Τα ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτουμε χλιαρό γάλα για να αραιώσει το μείγμα, και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε κι αφήνουμε για λίγα λεπτά την κρέμα να γίνει χλιαρή. Την αδειάζουμε πάνω στα σιροπιασμένα κρουασάν και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το παγώνουμε στο ψυγείο.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος, μέχρι να πάρει παχύρευστη μορφή, και με κορνέ ζαχαροπλαστικής κάνουμε σχήματα πάνω από το γλυκό μας, κορδόνια ή ροζέτες. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και το καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου.
  • Παγώνουμε το γλυκό για μία ώρα και κόβουμε σε κομμάτια.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share