Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Ξινίλα» τέλος: Το κόλπο που θα αλλάξει για πάντα τη γεύση στα μακαρόνια

Δώστε βάση!

27 Μαρτίου 2023 13:49
«Ξινίλα» τέλος: Το κόλπο που θα αλλάξει για πάντα τη γεύση στα μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα γρήγορα αλλά απολαυστικά φαγητά που φτιάχνουμε.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ποια ζυμαρικά με ποια σάλτσα: Δεν κάνουν όλα τα μακαρόνια για όλες τις σάλτσες

Η σάλτσα ντομάτας είναι γενικώς από τις αγαπημένες πολύ κόσμου και το τέλειο συνοδευτικό στα ζυμαρικά και εννοείται στην πίτσα μαζί με άλλα υλικά. Ωστόσο, ειδικά όταν την φτιάχνετε με φρέσκιες ντομάτες που είναι και αρκετά υγιεινή, νιώθετε αυτή την «ξινίλα» της ντομάτας που συνήθως δεν σου επιτρέπει να χωνέψεις τόσο καλά μετά.

«Ξινίλα» τέλος: Το κόλπο που θα αλλάξει για πάντα τη γεύση στα μακαρόνια

Ωστόσο, υπάρχει ένα και μοναδικό υλικό το οποίο μπορεί να αλλάξει τη γεύση και να «σπάσει» την έντονη οξύτητα της ντομάτας που βάζετε. Θα αλλάξει γενικώς τη γεύση που έχεις στο μυαλό σου για τα μακαρόνια με σάλτσα. Και δεν είναι άλλη από τη ζάχαρη. Μία πρέζα ζάχαρης αρκεί για να γλυκάνει περισσότερο την κόκκινη σάλτσα και η διαφορά είναι αισθητή.

Μαμαδίστικη συνταγή για μακαρόνια με κιμά - Τα 3 μυστικά για να σου βγει πεντανόστιμος

Τα μακαρόνια με κιμά είναι ίσως το πιο διαχρονικό πιάτο στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια μαμαδίστικη συνταγή με 3 μυστικά για να βγει πεντανόστιμο το φαγητό.

Το αγαπημένο πιάτο είναι εμπνευσμένο από μια από τις πιο γνωστές, παραδοσιακές συνταγές της Ιταλικής κουζίνας που έχει τις ρίζες της στη Μπολόνια, στη Βόρεια Ιταλία.

Ο λόγος για την ακαταμάχητη μακαρονάδα ραγού αλά Μπολονέζ, η οποία έγινε δημοφιλής σε όλο τον κόσμο για την υπέροχη γεύση της. Με την ευκαιρία, δείτε και μια παραδοσιακή συνταγή για μακαρονάδα από τη γιαγιά.

Εμείς βρήκαμε μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμη μακαρονάδα με κιμά με εγγυημένη επιτυχία, και μοιραζόμαστε μαζί σας ορισμένα μυστικά που συνιστούν οι Ιταλοί «μακαρονάδες» για να πετύχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Μαμαδίστικη συνταγή για μακαρόνια με κιμά

Υλικά

Για τη μπολονέζ:

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά ή σπάλα (1 φορά περασμένος)
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα ή πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια καρότα, τριμμένα
  • 2 μέτρια κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα φύλλα δάφνης
  • 1/2 κοφτό κ.γ. σκόνη κανέλας
  • 150 ml κρασί ξηρό κόκκινο
  • 2 κουτιά Ντομάτα στο τρίφτη (370 γρ. το ένα)
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα ζυμαρικά:

  • Μακαρόνια Νο. 10 ή 6 ή ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας
  • λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • τριμμένη παρμεζάνα, ή πεκορίνο, ή κεφαλοτύρι για πασπάλισμα

μακαρόνια με κιμά

Εκτέλεση

  • Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
  • Αφού ζεσταθεί ελαφρώς το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά προσθέτετε το κρεμμύδι, καρότο και σέλερι και τα σοτάρετε ανακατεύοντας περιστασιακά για 8 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτετε το κιμά, αυξάνετε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 5-6 λ ή μέχρι να πάρει ο κιμάς ένα καφέ χρώμα.
  • Ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά και το κρασί και ανακατεύετε για περίπου 2 λ να μειωθεί ελαφρώς το αλκοόλ. Μετά προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, 1/2 φλ. ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και μόλις πάρουν βράση μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή.
  • Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε τη σάλτσα σας, ελέγχοντας συχνά τα υγρά της, για 30-35 λ περίπου, ή μέχρι να πήξει η σάλτσα και μείνουν σχετικά λίγα από τα υγρά της. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε λίγο επιπλέον ζεστό νερό.
  • Για το ζυμαρικό: Παράλληλα με το κιμά βράζετε τα μακαρόνια σας ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας, αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε το περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο ή καυτό λιωμένο βούτυρο, τα ανακατεύετε και σερβίρετε πασπαλισμένα με μπόλικο τριμμένο τυρί και με τη σάλτσα μπολονέζ.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να τα ξαναρίξετε στην άδεια κατσαρόλα που τα βράσατε να προσθέσετε και τη ζεστή σάλτσα μπολονέζ και να ανακατέψετε καλά. Επίσης μπορείτε αφού τα ξαναρίξετε στη κατσαρόλα να ρίξετε 4-5 κ.σ. από τη σάλτσα και να ανακατέψετε απλώς να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια να τα σερβίρετε με τριμμένο τυρί και επιπλέον σάλτσα. Καλή σας όρεξη!

Tips:

  • Είναι σημαντικό να καβουρδίσουμε τον κιμά έντονα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντάς τον διαρκώς για να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια και να ροδίσει καλά. Όσο καλύτερα ροδίσει, τόσο πιο νόστιμη θα γίνει η σάλτσα. Θα μπορούσατε να βάλετε και τα μπαχαρικά της συνταγής μαζί με τον κιμά, για να ζεσταθούν καλά και να βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Αφού σοταριστούν τα λαχανικά μαζί με τον κιμά, σβήνουμε με λίγο κρασί και τρίβουμε τον πυθμένα της κατσαρόλας ώστε να διαλυθούν τα καμένα υπολείμματα στο λιγοστό υγρό.
  • Mπορείτε να προσθέσετε στην αρχή 100 γ μπέικον για να έχετε μια πιο έντονη και ελαφρώς καπνιστή γεύση.

Τη συνταγή πήραμε από την ιστοσελίδα syntayes.gr.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share