Ανοιξιάτικο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα και 3 ακόμα υλικά έτοιμο σε 5'
Σκέτη απόλαυση!
Παγωμένο μπισκοτογλυκό στη στιγμή με ελάχιστα υλικά έτοιμο στο άψε σβήσε. Είναι νόστιμο, δροσερό και είναι η ιδανική συνταγή για εσάς που δεν θέλετε να ξοδεύετε πολλή ώρα στη κουζίνα και προτιμάτε πιο βατές συνταγές. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου με δύο διαφορετικές σοκολάτες και κρέμα τυριού.
Υλικά
- 50 μπισκότα Cookies
- 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 75 γρ. μπισκότα cookies, αλεσμένα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγύ.
- Ρίχνουμε τα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Στρώνουμε 25 μπισκότα και με ένα κορνέ τοποθετούμε πάνω τους την κρέμα.
- Καπακώνουμε με άλλα 25 μπισκότα και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Σαρακοστιανή απόλαυση: Vegan τάρτα με κρεμώδη γέμιση μπανάνας και καρύδας έτοιμη σε 15'
Γλυκιά και κρεμώδης, βίγκαν τάρτα με γάλα καρύδας και μπανάνες. Το απόλυτο επιδόρπιο εν μέσα Σαρακοστής για όσους νηστεύουν ή και όχι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λεμονόπιτα με 5 υλικά.
Υλικά
Ζύμη
- 28 vegan γεμιστά μπισκότα με κρέμα βανίλιας (τα αναζητάμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- 80 γρ. μαργαρίνη + λίγη ακόμα για το σκεύος
Κρέμα
- 3 κουτ. σούπας νισεστέ
- 1/2 κούπα (100 γρ.) ζάχαρη
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 400 ml γάλα καρύδας *
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Γαρνίρισμα
- 3-4 μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (τις κόβουμε την τελευταία στιγμή, για να μη μαυρίσουν)
- 2 κουτάκια κρέμα καρύδας των 400 ml (τα αφήνουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ)
- 3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη κανέλα, για πασπάλισμα
Διαδικασία
- Για τη vegan τάρτα με κρέμα καρύδας και μπανάνα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180°C.
- Σε πολυκόφτη ρίχνουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν. Τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη το εσωτερικό μιας ταρτιέρας διαμέτρου 22 εκ. και απλώνουμε το μείγμα των μπισκότων. Φροντίζουμε να πιέσουμε πολύ καλά το μείγμα στον πάτο και στα τοιχώματα της φόρμας μας, ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος και να μην υπάρχουν κενά, και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Κρέμα - Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε με το σύρμα το νισεστέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα καρύδας.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε την κρέμα, ανακατεύοντάς τη συχνά, μέχρι να πήξει και να κάνει φουσκάλες.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας (αν το βάλουμε). Ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί (περίπου 1 ώρα).
- Βγάζουμε τις κονσέρβες με την κρέμα καρύδας από το ψυγείο με προσοχή, χωρίς να τις ανακινήσουμε.
- Ανοίγουμε το πρώτο κουτάκι και θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα μέσα έχει διαχωριστεί.
- Με προσοχή θα βγάλουμε από το κουτάκι μόνο την κρέμα καρύδας και όχι το νερό που βρίσκεται στον πάτο του κουτιού.
- Θα την αδειάσουμε σε δοσομετρητή και θα μετρήσουμε ώστε να έχουμε 400 ml. Σε περίπτωση που δεν είναι αρκετό το ένα κουτάκι, τότε ανοίγουμε και το δεύτερο.
- Βάζουμε την κρέμα καρύδας στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη «σαντιγί».
- Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί. Βάζουμε τη «σαντιγί» στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Μόλις η κρέμα που είχαμε φτιάξει και βάλει στο ψυγείο κρυώσει και είναι σχετικά πηχτή, τη βγάζουμε και της προσθέτουμε τη μισή από τη «σαντιγί» και ανακατεύουμε απαλά.
Πηγή: gastronomos.gr