Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σούπερ κόλπο με τον κιμά: Το πανέξυπνο tip για να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια σας ποτέ ξανά

Δοκιμάστε το!

26 Μαρτίου 2023 12:11
Σούπερ κόλπο με τον κιμά: Το πανέξυπνο tip για να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια σας ποτέ ξανά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε πρόβλημα με τα μπιφτέκια στο ψήσιμο και σας διαλύονται, μην αποδίδοντας το αποτέλεσμα που θέλετε; Υπάρχει ένα μοναδικό κόλπο, που αν εφαρμόσετε, δε θα ξαναγίνει ποτέ αυτό το σφάλμα.

Το φαγητό αυτό, άλλωστε, είναι συχνό στη διατροφή μας, καθώς πολλοί τα λατρεύουν. Τι καλύτερο, άλλωστε, από ένα ζουμερό, καλοψημένο και αφράτο μπιφτέκι, που μπορούν να γίνουν και χωρίς ψωμί ή βρώμη;

Για να πετύχετε, όμως, το ψήσιμο και να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ζυμώσετε τον κιμά με γάλα, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι. Εννοείται επίσης πως την ώρα που ψήνονται τα γυρνάτε με μια σπάτουλα για να μη θρυμματιστούν.

Ξεχάστε όσα σας έχουν πει: Σε αυτό το σκεύος γίνονται πιο νόστιμα τα μπιφτέκια

Πολλοί από εμάς θα θέλαμε, σίγουρα, να απολαύσουμε ένα ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι, αλλά το ζήτημα είναι το πώς αυτά θα ψηθούν σωστά, ώστε να ικανοποιήσουν τη γεύση μας.

Πώς ψήνουμε, λοιπόν, σωστά τα μπιφτέκια; Στον φούρνο, στα κάρβουνα ή στο τηγάνι; Σύμφωνα με το «Γαστρονόμο» της «Καθημερινής», κάθε λύση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα.

Μπιφτέκια που διαλύονται

Στο γκριλ για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα

Ιδανικά ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ του φούρνου. Και λέμε ιδανικά γιατί με αυτόν τον τρόπο το λίπος που έχει ο κιμάς βοηθά μεν τα μπιφτέκια να μη στεγνώσουν, φεύγει, όμως, κι έτσι το αποτέλεσμα είναι όσο ελαφρύτερο γίνεται. Πώς το κάνουμε; Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα και ακουμπάμε πάνω τα μπιφτέκια ή, αν δεν θέλουμε να τη λερώσουμε, βάζουμε τη λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (έτσι, όμως, το λίπος θα μείνει).

Αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τη χρήση του γκριλ, είναι προτιμότερο να ξεκινάμε το ψήσιμο τοποθετώντας το ταψί ή τη σχάρα στη μεσαία θέση μέσα στο φούρνο. Έτσι, αν το γκριλ είναι πάρα πολύ δυνατό, τα μπιφτέκια δεν θα «αρπάξουν», ενώ, αν είναι λιγότερο δυνατό, θα ανεβάσουμε στα τελευταία λεπτά του ψησίματος το ταψί ή τη σχάρα πιο ψηλά για να αποκτήσουν την επιθυμητή κρούστα. Καλό είναι να βάλουμε σε πιο χαμηλή θέση μια λαμαρίνα με ελάχιστο νερό. Έτσι, δεν θα λερωθεί ο φούρνος.

Μπορούμε, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε και τις ηλεκτρικές ψηστιέρες ή γκριλιέρες. Ενα μεσαίου πάχους μπιφτέκι δεν θέλει πάνω από 6 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share