Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το επιδόρπιο της Κυριακής έτοιμο σε 5': Γλυκό ψυγείου με 2 είδη σοκολάτας, μπισκότα και τυρί κρέμα

Γλυκός πειρασμός!

26 Μαρτίου 2023 11:06
Το επιδόρπιο της Κυριακής έτοιμο σε 5': Γλυκό ψυγείου με 2 είδη σοκολάτας, μπισκότα και τυρί κρέμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι Κυριακή και δεν θέλετε να ξοδέψετε ολόκληρη την ημέρα σας στη κουζίνα, αλλά θέλετε να γευτείτε ένα δροσερό γλυκάκι; Σας έχουμε τη λύση και είναι αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, μπισκότα και τυρί κρέμα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για σοκολατένιο κορμό με μπανάνα και μπισκότα.

Υλικά

  • 250 γρ μπισκότα
  • 50 γραμμάρια καρύδια
  • 80 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα.
  • 120 γρ λευκή σοκολάτα.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Γλυκιά «αμαρτία»: Το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό με μπανάνες έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου μέσα σε 15 λεπτά, τότε η παρακάτω συνταγή για μπισκοτογλυκό με μπανάνες θα σας ξετρελάνει. Με την ευκαιρία ανακαλύψτε πως θα φτιάξετε το γλυκό ψυγείου των 5' με μήλο χωρίς γάλα και αυγά.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

  • 450 γρ. μπισκότα βουτύρου τύπου πτι μπερ θρυμματισμένα
  • 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

Για τη κρέμα:

  • 3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό [2% λιπαρά]
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 50 ml κονιάκ
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση:

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη. Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι [ή ταψάκι με λαδόχαρτο] 23 εκ, σε μεγάλη πιατέλα και στρώνουμε μέσα ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση.

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα

Για τη κρέμα μπανάνας:

  • Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού.
  • Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο multi μαζί με το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε και το ζελέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
  • Αδειάζουμε πάνω από τη μπισκοτένια βάση το μείγμα της κρέμας μπανάνας το ισιώνουμε στην επιφάνεια και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει. Μετά το ξεφορμάρουμε το γαρνίρουμε με τη τρούφα σοκολάτας και το σερβίρουμε.

Πηγή: sintayes.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share