Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Απόκρυφο» μυστικό των γιαγιάδων: Το κολπάκι με τη μαγειρική σόδα στη σάλτσα για τα μακαρόνια

Το απίστευτο αποτέλεσμα στο πιάτο!

25 Μαρτίου 2023 10:03
«Απόκρυφο» μυστικό των γιαγιάδων: Το κολπάκι με τη μαγειρική σόδα στη σάλτσα για τα μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν φαντάζεσαι τι έκαναν οι γιαγιάδες παλιότερα για να μην ξινίζει η σάλτσα στα μακαρόνια. Αυτό είναι το μυστικό τους κι έχει κύριο συστατικό την μαγειρική σόδα! Η ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας δεν είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την όξινη γεύση.

Για να μη βγει λοιπόν ξινή η σάλτσα, το καλύτερο είναι να προσθέσεις μια πρέζα μαγειρικής σόδας. «Ανάμειξε απλώς 1/4 ή 1/2 από ένα κουταλάκι του γλυκού μέσα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε για λίγα λεπτά, ώστε να απομακρυνθεί το όξινο από τη γεύση»… Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις πως με μαγειρική σόδα μπορείς να φτιάξεις και το πιο άπαιχτο καθαριστικό για το σπίτι σου! Δες εδώ τον τρόπο!

Δείτε επίσης: Δε θα πάει ποτέ ξανά χαμένος: 4 πανεύκολες συνταγές για εκμεταλλευτείτε σωστά τον κιμά που ξέμεινε από τα μακαρόνια

Σάλτσα για τα μακαρόνια

Τέρμα τα ψέματα με το βράσιμο στα μακαρόνια - Το μυστικό για να μην κολλάνε ποτέ

Το σωστό βράσιμο στα μακαρόνια είναι μεγάλη υπόθεση! Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί, σε πόση ώρα βράζει το νερό; γιατί μου έγιναν τα μακαρόνια παραβρασμένα ή ακόμα και πότε πρέπει να βάλεις λάδι ή βούτυρο στα μακαρόνια.

Πόσες φορές έχεις πάει να φτιάξεις μια μακαρονάδα στα γρήγορα και σκέφτηκες πόσος χρόνος χρειάζεται να γίνει αλ ντεντε; Σου έχω όλες τις λύσεις για το σωστό βράσιμο στα μακαρόνια και φυσικά το τοπ μυστικό για να μην κολλάνε!

Μακαρόνια: Ο σωστός χρόνος βρασίματος:

Καταρχάς προτού περάσουμε στον σωστό χρόνο βρασίματος, ας ξεκινήσουμε από το πως βράζουμε τα μακαρόνια, που είναι ένα ερώτημα που όλο και αυξάνεται!

Πως βράζουμε τα μακαρόνια:

  1. Ξεκινάμε με την σωστή κατσαρόλα, θέλουμε να έχει μεγάλο βάθος ώστε να χωράει αρκετό νερό και να γίνει σωστά το βράσιμο των μακαρονιών.
  2. Ιδανικά, αν βράσεις 1 πακέτο μακαρόνια θα χρειαστείς περίπου 5 λίτρα. Δηλαδή, για κάθε 100 γρ. μακαρόνια χρειάζεσαι 1 λίτρο.
  3. Προσθέτεις μια κουταλιά του γλυκού αλάτι.
  4. όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό, τότε και μόνο τότε, ρίχνεις τα μακαρόνια και ανακατεύεις για να μην κολλήσουν.
  5. Αν βράζεις τα μακαρόνια του εμπορίου, δηλαδή αυτά που βρίσκεις στο super market. Υπολόγισε ότι θέλουν 10 με 12 λεπτά. Αν είναι φρέσκα τότε υπολόγισε γύρω στα 4 λεπτά.
  6. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος καλό θα ήταν να ρίχνεις μια ματιά, να δεις αν έβρασαν τα μακαρόνια σου, ιδίως αν είναι φρέσκα που είναι και πιο ευαίσθητα.
  7. Στη συνέχεια, στραγγίζεις τα μακαρόνια, χωρίς να τα ξεπλύνεις!
  8. Καλό θα ήταν να κρατήσεις λίγο νερό από αυτό που έβρασες τα μακαρόνια, για να κάνεις δεμένες σάλτσες.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share