Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια: Η τέλεια συνταγή για να συνοδεύσεις τον μπακαλιάρο
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Σκορδαλιά με καρύδια για πολλές διαφορετικές χρήσεις που την κάνει το τέλειο συνοδευτικό που δίνει αυτό το κάτι παραπάνω. Αυτή η σκορδαλιά προορίζεται για χίλιες δυο χρήσεις. Κρατάει καλά στο ψυγείο 8-10 μέρες οπότε θα σας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσετε μπόλικες από τις χρήσεις που σας προτείνουμε πιο κάτω. Το σκόρδο είναι ζήτημα προσωπικού γούστου και αντοχής. Παράλληλα, δείτε πώς να κάνετε σωστό ξαλμύρισμα μπακαλιάρου.
Υλικά
- 2 φλυτζ. τσαγιού καρύδια κομματιασμένα
- 2 φέτες μαύρο καλό ψωμί(ή 1 μεγάλο παξιμάδι)
- 4 μέτριες σκελίδες σκόρδου
- 3-4 κουτ. σούπας ξίδι
- 3-4 κουτ. σούπας αλάτι
- αλάτι
Διαδικασία
Για τη σκορδαλιά με καρύδια, μουλιάστε το ψωμί(ή το παξιμάδι) πολύ καλά στο νερό.
Με το μαχαιράκι ανοίξτε τα σκόρδα στη μέση και αφαιρέστε το φύτρο τους.
Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, το ψωμί όχι εντελώς στυμμένο, και δουλέψτε τα μέχρι να γίνει μια λεία μάζα.
Δοκιμάστε μήπως χρειάζεται αλάτι ή ξίδι.
Αδειάστε τη σκορδαλιά σε σκεύος με καλό κλείσιμο, κλείστε την και φυλάξτε την στο ψυγείο.
«Μερακλήδικη» σκορδαλιά με πατάτες και καρύδια για να ταιριάξετε άψογα τον μπακαλιάρο σας
Η σκορδαλιά είναι από τις «αλοιφές», όπως μάθαμε να τις λέμε τα τελευταία χρόνια, που οι Έλληνες αγαπούν πολύ και τιμούν ολοχρονίς συνήθως σαν συνοδευτικό δίπλα σε ψάρια, με αποκορύφωμα την 25η Μαρτίου δίπλα στον καλοτηγανισμένο μπακαλιάρο. Με το σκόρδο να πρωταγωνιστεί και να της δίνει αυτή την εξαίσια, μερακλίδικη γεύση, με ψωμί ή με πατάτα, με ζουμί από ψάρι που την κάνουν οι Πατρινές και οι Επτανήσιες και την λένε αλιάδα. Εγώ σας δίνω τη δική μου συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα, αλλά και με καρύδια που της δίνουν έξτρα γεύση και ωραία υφή. Με την ευκαιρία, δείτε την αγιορείτικη συνταγή για σκορδαλιά και μπακαλιάρο.
Εύκολη συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα και καρύδια