Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μπακαλιαροκροκέτες με μπύρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Φανταστικές, πεντανόστιμες και τραγανές για 25η Μαρτίου

Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

23 Μαρτίου 2023 09:01
Μπακαλιαροκροκέτες με μπύρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Φανταστικές, πεντανόστιμες και τραγανές για 25η Μαρτίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η 25η Μαρτίου είναι προ των πυλών και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι εδώ για εμάς και μας προτείνει τις καλύτερες συνταγές για μπακαλιάρο και μας προτείνει μπακαλιαροκροκέτες!

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

Υλικά

Για τις μπακαλιαροκροκέτες

  • 500 γρ. ξαλμυρισμένος και καθαρισμένος μπακαλιάρος
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μπόλικο φρέσκο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μπακαλιαροκροκέτες

  • Πρώτα μαδάμε με τα δάχτυλα τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο σε ίνες. Για να φτιάξεις μπακαλιαροκροκέτες, πρέπει να έχεις κάνει προετοιμασία στο ψάρι.
  • Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, και περιχύνουμε τα υλικά με την μπύρα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά με ένα κουτάλι, να αναμειχθεί ο χυλός.
  • Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20 λεπτά, να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα.
  • Τις ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγάζουμε τις μπακαλιαροκροκέτες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν από το περιττό λάδι τους.
  • Όμοια τηγανίζουμε και τις υπόλοιπες.

Επιπλέον μυστικά

Διαλέξτε παχιά φιλέτα από παστό μπακαλιάρο για τις μπακαλιαροκροκέτες και αφαιρέστε την πέτσα του και όλα του τα σκληρά μέρη.

Μουσκέψτε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει.

Αλλάζετε συχνά το νερό, ώστε να ξαλμυρίσουν γρήγορα τα φιλέτα μπακαλιάρου και να φουσκώσει η σάρκα του.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά, πώς να ξαλμυρίσετε σωστά τον μπακαλιάρο.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share