Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Τρώτε το κρέας σας αμέσως μόλις βγει απ' το φούρνο; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Προσοχή!

22 Μαρτίου 2023 15:46
Τρώτε το κρέας σας αμέσως μόλις βγει απ' το φούρνο; Μην το ξανακάνετε ποτέ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κρέας και δη το κόκκινο κρέας είναι η μεγαλύτερη πηγή πρωτεΐνης για τον οργανισμό μας και θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή αλλά και πάλι με μέτρο. Κι όμως σε ένα υλικό σαν αυτό που έχει πάμπολλους απλούστατους τρόπους μαγειρέματος μπορεί να κάνουμε και λάθη, τρανό παράδειγμα ότι το ξεπλένουμε πριν το μαγειρέψουμε, δείτε εδώ για ποιο λόγο μια τέτοια κίνηση είναι λάθος.

Ένα ακόμη από τα βασικότερα λάθη σχετικά με το κρέας είναι η... ανυπομονησία. Τι σημαίνει αυτό; Δεν αφήνετε το κρέας να "ξεκουραστεί" και βιάζεστε να το φάτε μόλις βγει απ το φούρνο. Δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν έχετε μόλις βγάλει το λαχταριστό κρέας από τον φούρνο και πεινάτε, αλλά αν το κόψετε κατευθείαν είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε.

Τρώτε το κρέας σας αμέσως μόλις βγει απ' το φούρνο; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Αν το κόψετε πριν «ξεκουραστεί» θα χάσει όλα του τα υγρά, με αποτέλεσμα το πιάτο σας να στεγνώσει. Αν το κομμάτι κρέας που έχετε μπροστά σας είναι μικρό, αφήστε το για 5 λεπτά, ενώ αν είναι μεγαλύτερο, 20 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, τα υγρά του κρέατος θα συσσωρευτούν στο κέντρο, αφήνοντάς το ζουμερό.

Επιλέγετε αποκλειστικά άπαχο κρέας; Σταματήστε το αμέσως!

Το κρέας είτε χοιρινό είτε μοσχαρίσιο μας δίνει άπειρες επιλογές για να το μαγειρέψουμε, είτε στο φούρνο, είτε κοκκινιστό στην κατσαρόλα, ή ακόμα απλά να το ψήσουμε. Με τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος μπορεί να γίνει άκρως θρεπτικό και να καταναλωθεί άνετα σε περιόδους δίαιτας. Κι όμως ακόμη και στο πιο απλό φαγητό με κρέας μπορεί να κάνουμε και λάθη. Τόσο στο ψήσιμο, όσο και στην επιλογή του κρέατος και φυσικά μην ξεχνάμε πως και για το κρέας υπάρχουν πάμπολλα μυστικά για να πετύχεις την τέλεια γεύση, για παράδειγμα, δείτε εδώ πώς θα κάνετε το κρέας σας τόσο μαλακό που να λιώνει στο στόμα.

Όταν λοιπόν προσέχουμε τη διατροφή μας αποφεύγουμε και τα λίπη γι' αυτό και όταν επισκεπτόμαστε ένα κρεοπωλείο για να προμηθευτούμε κρέας ζητάμε να είναι άπαχο.

Κι όμως, αυτό είναι λάθος. Μπορεί το άπαχο κρέας να βοηθά στη διατροφή μας αλλά δεν βοηθά καθόλου στη γεύση μας κι αυτό γιατί το κρέας μας θα "στεγνώσει" και δεν θα βγει καθόλου ζουμερό.

Το ιδανικό ποσοστό λοιπόν είναι 80% άπαχο κρέας και 20% με λίπος για τέλεια γεύση.Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το κρεοπωλείο σας για να αγοράσετε κρέας ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share