Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σε στέλνει... αδιάβαστο! Γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα ινδοκάρυδο και μπισκοτένια βάση

Θα σας ξετρελάνει στη γεύση!

22 Μαρτίου 2023 08:29
Σε στέλνει... αδιάβαστο! Γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα ινδοκάρυδο και μπισκοτένια βάση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάχνεται στην στιγμή, η συνταγή είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Αυτό το γλυκάκι ψυγείου με κρέμα ινδοκάρυδο θα σας ξετρελάνει στη γεύση.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Θα 'ναι σα να μπήκε η Άνοιξη: Δροσερό και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και βερίκοκα

Για το μείγμα κακάου-μπισκότων:

  • 100 ml γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 καψουλίτσα βανίλια
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 300 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ

Για το μείγμα ινδοκάρυδου:

  • 100 ml γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 καψουλίτσα βανίλια
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο
  • 50 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ

Η συνταγή για ένα παραδεισένιο γλύκισμα ψυγείου με κρέμα ινδοκάρυδο

Σε στέλνει... αδιάβαστο! Γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα ινδοκάρυδο και μπισκοτένια βάση

Εκτέλεση:

Για τη βάση κακάου-μπισκότων:

  1. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα με τη ζάχαρη,τη βανίλια, το βούτυρο και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθούν χωρίς να έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού.
  2. Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, βάζετε αλεσμένα στο multi μπισκότα και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  3. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 22 x 28 εκ. περίπου, στρώνετε την επιφάνεια και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώσει.

Για το μείγμα με το ινδοκάρυδο:

  1. Ακολουθείτε την ίδια προαναφερόμενη διαδικασία. Ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα με τη ζάχαρη,τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθούν χωρίς να έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού.
  2. Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα προσθέτετε τα αλεσμένα μπισκότα και το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  3. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το κρύο μείγμα μπισκότου-κακάο, ισιώνετε τη επιφάνεια και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και να κρυώσει καλά.
  4. Μόλις κρυώσει το πασπαλίζετε με λίγο ακόμα ινδοκάρυδο, το κόβετε σε μικρά κομμάτια/ράβδους και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share