Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σπιτική «τεμπελομπουγάτσα»: Πάρτε μόνο φύλλο, ζαχαρούχο γάλα και κανέλα και φτιάξτε την πιο νόστιμη μπουγάτσα στο πι και φι

Για εκείνους που βαριούνται τα πολλά πολλά στην κουζίνα

21 Μαρτίου 2023 19:39
Σπιτική «τεμπελομπουγάτσα»: Πάρτε μόνο φύλλο, ζαχαρούχο γάλα και κανέλα και φτιάξτε την πιο νόστιμη μπουγάτσα στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπουγάτσα του τεμπέλη: Λέγεται έτσι, διότι είναι πολύ πιο εύκολη από την κλασική, καθώς έχει λιγότερα υλικά και δεν απαιτεί καμία δεξιοτεχνία στο στρώσιμο των φύλλων. Αν λοιπόν είστε αρχάριοι στη ζαχαροπλαστική, προτιμήστε την. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπανανογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Προετοιμασία

  • 10′ προετοιμασία
  • 45′ ψήσιμο
  • Σύνολο: 55′

Σπιτική «τεμπελομπουγάτσα»: Πάρτε μόνο φύλλο, ζαχαρούχο γάλα και κανέλα και φτιάξτε την πιο νόστιμη μπουγάτσα στο πι και φι

Εναλλακτικό μιλφέιγ: Συνταγή για γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κρακεράκια έτοιμο σε 5'

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, σαντιγύ, κρακεράκια και κανέλα για πασπάλισμα. Πρόκειται για μια εναλλακτική εκδοχή του καλασικού μιλφέιγ που θα λατρέψουν όσοι το δοκιμάσουν. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μους με λεμόνι.

Υλικά Συνταγής

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 6 κουταλιές κοφτές αλεύρι
  • 3 κουτιά* ζαχαρούχο γάλα
  • 8 κουτιά νερό
  • 1 άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 1 Garni (φυτική σαντιγί) μαζί με το γάλα που υποδεικνύει η συσκευασία του
  • 4 πακέτα κριμ κράκερς κόκκινα
  • 1 πακέτο βιτάμ
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • ζάχαρη άχνη, κανέλα και τριμμένα κριμ κράκερς για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι με το άνθος αραβοσίτου και 1 ½ κουτί νερό. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ζαχαρούχο αραιωμένο, μαζί με το βιτάμ και τις βανίλιες και πριν φουσκώσουν προσθέτετε το μίγμα αλευριού-αραβοσίτου. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε απ' τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους. Ανακατεύετε και πάλι. Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά να κοχλάσει.
  • Στρώνετε στο μεγάλο ταψί του φούρνου μια στρώση κριμ κράκερς. Ρίχνετε πάνω μια δόση καυτής κρέμας.
  • Ξαναβάζετε άλλη μια στρώση κριμ κράκερς και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Χτυπάτε το Garni (το 1 φακελάκι) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του σε σαντιγί. Την απλώνετε πάνω απ' την κρέμα.
  • Πασπαλίζετε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένα κράκερ, άχνη και κανέλα και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.

Εναλλακτικό μιλφέιγ: Συνταγή για γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κρακεράκια έτοιμησε 5'

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share