Σπιτική «τεμπελομπουγάτσα»: Πάρτε μόνο φύλλο, ζαχαρούχο γάλα και κανέλα και φτιάξτε την πιο νόστιμη μπουγάτσα στο πι και φι
Για εκείνους που βαριούνται τα πολλά πολλά στην κουζίνα
21 Μαρτίου 2023 19:39
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Μπουγάτσα του τεμπέλη: Λέγεται έτσι, διότι είναι πολύ πιο εύκολη από την κλασική, καθώς έχει λιγότερα υλικά και δεν απαιτεί καμία δεξιοτεχνία στο στρώσιμο των φύλλων. Αν λοιπόν είστε αρχάριοι στη ζαχαροπλαστική, προτιμήστε την. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπανανογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα.
1 Garni (φυτική σαντιγί) μαζί με το γάλα που υποδεικνύει η συσκευασία του
4 πακέτα κριμ κράκερς κόκκινα
1 πακέτο βιτάμ
2 βανίλιες σε σκόνη
ζάχαρη άχνη, κανέλα και τριμμένα κριμ κράκερς για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι με το άνθος αραβοσίτου και 1 ½ κουτί νερό. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ζαχαρούχο αραιωμένο, μαζί με το βιτάμ και τις βανίλιες και πριν φουσκώσουν προσθέτετε το μίγμα αλευριού-αραβοσίτου. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε απ' τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους. Ανακατεύετε και πάλι. Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά να κοχλάσει.
Στρώνετε στο μεγάλο ταψί του φούρνου μια στρώση κριμ κράκερς. Ρίχνετε πάνω μια δόση καυτής κρέμας.
Ξαναβάζετε άλλη μια στρώση κριμ κράκερς και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Χτυπάτε το Garni (το 1 φακελάκι) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του σε σαντιγί. Την απλώνετε πάνω απ' την κρέμα.
Πασπαλίζετε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένα κράκερ, άχνη και κανέλα και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.