Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εναλλακτικό μιλφέιγ: Συνταγή για γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κρακεράκια έτοιμο σε 5'

Γεύση που δεν ξεχνάς

17 Μαρτίου 2023 09:28
Εναλλακτικό μιλφέιγ: Συνταγή για γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κρακεράκια έτοιμο σε 5'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, σαντιγύ, κρακεράκια και κανέλα για πασπάλισμα. Πρόκειται για μια εναλλακτική εκδοχή του καλασικού μιλφέιγ που θα λατρέψουν όσοι το δοκιμάσουν. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μους με λεμόνι.

Υλικά Συνταγής

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 6 κουταλιές κοφτές αλεύρι
  • 3 κουτιά* ζαχαρούχο γάλα
  • 8 κουτιά νερό
  • 1 άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 1 Garni (φυτική σαντιγί) μαζί με το γάλα που υποδεικνύει η συσκευασία του
  • 4 πακέτα κριμ κράκερς κόκκινα
  • 1 πακέτο βιτάμ
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • ζάχαρη άχνη, κανέλα και τριμμένα κριμ κράκερς για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι με το άνθος αραβοσίτου και 1 ½ κουτί νερό. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ζαχαρούχο αραιωμένο, μαζί με το βιτάμ και τις βανίλιες και πριν φουσκώσουν προσθέτετε το μίγμα αλευριού-αραβοσίτου. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε απ' τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους. Ανακατεύετε και πάλι. Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά να κοχλάσει.
  • Στρώνετε στο μεγάλο ταψί του φούρνου μια στρώση κριμ κράκερς. Ρίχνετε πάνω μια δόση καυτής κρέμας.
  • Ξαναβάζετε άλλη μια στρώση κριμ κράκερς και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Χτυπάτε το Garni (το 1 φακελάκι) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του σε σαντιγί. Την απλώνετε πάνω απ' την κρέμα.
  • Πασπαλίζετε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένα κράκερ, άχνη και κανέλα και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.

Εναλλακτικό μιλφέιγ: Συνταγή για γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κρακεράκια έτοιμησε 5'

Μπισκοτογλυκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Εύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, κρέμα και μπανάνες

Μην παραλείψετε την επικάλυψη σοκολάτας γιατί απογειώνει το γλυκό. Είναι από τα γλυκά εξαφανίζεται στο πι και φι. Δεν μένει δεύτερη μέρα στο ψυγείο γιατί το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για πανεύκολο ψυγείου με καραμέλα και τραγανό μπισκότο.

Υλικά

Για το μπισκοτογλυκό ψυγείου

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 ½ φλ. κρύο γάλα
  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
  • 3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη

  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας

Διαδικασία

Μπισκοτογλυκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Εύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, κρέμα και μπανάνες

Για το μπισκοτογλυκό ψυγείου

  1. Χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.
  2. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
  3. Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
  4. Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
  5. Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
  6. Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα.
  7. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας.
  8. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
  9. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες.
  10. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας.
  11. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα.
  3. Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share