Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιαουρτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο: Η απόλυτη συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι, φέτα και έτοιμη σε 10'

Θα γλέιφετε τα δάχτυλά σας!

17 Μαρτίου 2023 08:40
Γιαουρτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο: Η απόλυτη συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι, φέτα και έτοιμη σε 10'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα έτοιμη σε 10', η περίφημη γιαουρτοτυρόπιτα με πανεύκολα υλικά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για πικάντικη τυρόπιτα στο άψε σβήσε.

Υλικά

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μεσαία αυγά
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 500 γρ. φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα, το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
  • Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αλεύρι και αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε την φέτα που έχουμε κόψει σε ακαθόριστα κομμάτια.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 25χ35 , που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 45 λεπτά.

Πηγή: dimitriosmakriniotis.gr

Πατσαβουρόπιτα στη στιγμή: Μία εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι, φέτα και κεφαλογραβιέρα

Επιθυμείτε να φτιάξετε μία πίτα για όλες τις ώρες, το δεκατιανό, το απογευματινό ή και το βραδινό σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, για την πιο νόστιμη συνταγή. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα σας δικαιώσει. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για μελοτυρόπιτα που θα σε κάνει να «κολλήσεις».

Υλικά

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 250 γρ. φέτα σκληρή
  • 200 γρ. κεφαλοβραβιέρα
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 300ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 30ml ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Διαδικασία

Πατσαβουρόπιτα στη στιγμή: Μια εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι, φέτα και κεφαλογραβιέρα

1. Ψιλοκόβουμε τα 6 φύλλα κρούστας σε μικρά κομμάτια (σαν χαρτοπόλεμο) και τα αφήνουμε χωρίς να τα σκεπάσουμε ώστε να ξεραθούν.

2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι.

3. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, την κεφαλογραβιέρα τριμμένη, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.

4. Ανακατεύοντας προσθέτουμε τα φύλλα ώστε να βραχούν και αφήνουμε το μείγμα για 20′ στην άκρη.

5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C, λαδώνουμε ένα ταψί 30 εκ. περίπου και στρώνουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα.

6. Προσθέτουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα φτιάχνοντας ένα μικρό κόθρο.

7. Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 180ο C, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και στις αντιστάσεις για 60′.

– Χρησιμοποιούμε σκληρή φέτα, αν είναι πολύ αλμυρή είμαστε προσεκτικοί με το αλάτι
– Εκτός από κεφαλογραβιέρα μπορούμε να προσθέσουμε γραβιέρα, κίτρινα τυριά, ανθότυρο
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι ή και κατσικίσιο γάλα
– Η τυρόπιτα – πατσαβουρόπιτα μπορεί να εμπλουτιστεί με αλλαντικά, ελιές, πιπεριά, λιαστή ντομάτα
– Αντί για μοσχοκάρυδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρίγανη, θυμάρι, πράσο, άνηθο ή κρεμμυδάκια φρέσκα

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share