Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπισκότα φασκόμηλου γεμιστά με μαρμελάδα βερίκοκου

7 Νοεμβρίου 2013
Μπισκότα φασκόμηλου γεμιστά με μαρμελάδα βερίκοκου

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
45 γρ. καλαμποκάλευρο
120 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 κ.σ. φυλλαράκια φασκόμηλου φρέσκα, ψιλοκομμένα
45ml γάλα πλήρες αγελαδινό
Μαρμελάδα βερίκοκου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα και καλύψτε δύο λαµαρίνες φούρνου µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος.

Φτιάξτε τα ζύµη. Σε ένα µπολ ανακατέψτε µε µια σπάτουλα σιλικόνης το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη και το καλαµποκάλευρο. Με τα δάχτυλά σας τρίψτε µέσα στο µείγµα το βούτυρο, έως ότου η ζύµη µοιάζει µε χοντρά ψίχουλα. Προσθέστε το ψιλοκοµµένο φασκόµηλο και το γάλα και ζυµώστε ελαφρά µε τα χέρια σας, µέχρι να έχετε µια µαλακή οµοιογενή ζύµη. Κατόπιν χωρίστε τη ζύµη στα δύο και πλάστε 2 µπάλες ζύµης. Καλύψτε τις µε διάφανη µεµβράνη και βάλτε τις στο ψυγείο να ξεκουραστούν για περίπου 30΄.

Φτιάξτε τα µπισκότα. Βγάλτε τις δύο µπάλες ζύµης από το ψυγείο και βάλτε τη µία σε µια αλευρωµένη επιφάνεια εργασίας. Με τον πλάστη ανοίξτε τη σε λεπτό φύλλο πάχους 3-5 χιλ. Κόψτε το φύλλο σε στρογγυλά µπισκότα µε ένα κουπ πατ διαµέτρου 5 εκ. και µεταφέρετέ τα προσεκτικά στις λαµαρίνες. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και µε τη δεύτερη µπάλα ζύµης.

Ψήστε τα µπισκότα. Βάλτε τις λαµαρίνες στο φούρνο και ψήστε τα µπισκότα για 8΄-12΄ µέχρι να πάρουν χρώµα. Μόλις ψηθούν βγάλτε τα από τις λαµαρίνες, τοποθετήστε τα επάνω σε σχάρες και αφήστε τα να κρυώσουν.

Μοντάρετε τα µπισκότα. Απλώστε στα µισά µπισκότα ½ κουταλάκι του γλυκού µαρµελάδα βερίκοκου και καπακώστε τα µε τα άλλα µισά, ώστε να δηµιουργήσετε «σάντουιτς». Φυλάξτε τα µπισκότα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share