Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η χαρά του φοιτητή: Το κόλπο με το σουρωτήρι για τέλεια τηγανητά αυγά!

Για τέλειο αποτέλεσμα!

9 Μαρτίου 2023 21:03
Η χαρά του φοιτητή: Το κόλπο με το σουρωτήρι για τέλεια τηγανητά αυγά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι ένα τρικ για να βγαίνουν τέλεια τα ποσέ ή τα τηγανητά αυγά που μοιράστηκε επαγγελματίας μάγειρας στην ιστοσελίδα Serious Eats.

Ένα μικρό σουρωτήρι χειρός (τσαγιού) χρειαζόμαστε για να γίνει το μαγικό. Σπάμε λοιπόν το αυγό μέσα στο σουρωτήρι πάνω από τον νεροχύτη και το κουνάμε απαλά για να φύγει η περίσσια του ασπραδιού.

Αυτό που θα πάρουμε με την περιστροφική κίνηση είναι έναν τέλειο κρόκο με ίση ποσότητα ασπραδιού τριγύρω του. Ένα αβγό βγαλμένο από φωτογραφία δηλαδή, καθώς το ασπράδι θα αγκαλιάσει τον κρόκο όταν το ρίξουμε στο τηγάνι ή την κατσαρόλα, αποδίδοντας αυγά που τραβούν όλα τα φλας. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για αυγά στο τηγάνι με ζαμπόν, ντομάτες και κρεμμύδια.

«Μυθικά» αυγά: Η συνταγή με το σκορδάτο γιαούρτι που απογειώνει το αποτέλεσμα

Τσιλμπίρ αυγά με γιαούρτι και πικάντικη σάλτσα. Συνταγή που έφεραν οι Καππαδόκες από τα βάθη της ανατολικής Μικράς Ασίας, την Καππαδοκία, μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Προετοιμάζονται γρήγορα και η γεύση τους είναι απλά εξάρτηση.

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • 150 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Λίγο δυόσμο ή άνηθο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Λίγο μπούκοβο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι
  • Ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για τα αυγά ποσέ με γιαούρτι Çılbır, ξεκινάμε με την προετοιμασία του γιαουρτιού.
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο και λίγο αλάτι.
  • Προσθέτουμε λίγο άνηθο.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μικρό τηγάνι προσθέτουμε τις πιπεριές ολόκληρες.
  • Μόλις αφρίσει το βούτυρο, προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό (5-6 εκατοστά νερό).
  • Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα που να σιγοβράζει το νερό.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ξύδι.
  • Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά προσεκτικά.
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε για 2 ½ με 3’ μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι του αυγού ολόγυρα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share