Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κρασάτες μπριζόλες στο τηγάνι: Το μυστικό κρύβεται σε 2 υλικά που έχετε σίγουρα στην κουζίνα σας

Δώστε βάση!

6 Μαρτίου 2023 13:03
Κρασάτες μπριζόλες στο τηγάνι: Το μυστικό κρύβεται σε 2 υλικά που έχετε σίγουρα στην κουζίνα σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απολαυστικό και απλό πιάτο, με μια τριάδα υλικών-χοιρινό, μουστάρδα-μέλι- που κάνουν πολύ ταιριαστή παρέα. Μπορείτε άνετα να το συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα ή με μια τραγανή τηγανιά πατάτες.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μπριζόλα: Ο μόνος τρόπος για να την ξεπαγώσεις εύκολα, υγιεινά και γρήγορα σε 3 λεπτά χωρίς να χάσει τη γεύση της

Υλικά

  • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • κρασί λευκό ξηρό

Διαδικασία

Κρασάτες μπριζόλες στο τηγάνι: Το μυστικό κρύβεται σε 2 υλικά που έχετε σίγουρα στην κουζίνα σας

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα αρώματά της. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα σας.

Βήμα 2

Βγάζετε το σκόρδο από το τηγάνι και βάζετε τις μπριζόλες. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές σβήνετε με το κρασί, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να ψηθούν. Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το μέλι και τη μουστάρδα. Μόλις η σάλτσα δέσει , αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα ζεστές με μια δροσερή σαλάτα ή τηγανητές πατάτες.

Πηγή: olivemagazine.gr

Θέλει «μαεστρία»: Με αυτό το κόλπο θα διατηρήσετε τις μπριζόλες σας αφράτες και απίστευτα ζουμερές

Είναι αγαπημένες, είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι, είτε στη κατσαρόλα. Αλλά ποίο είναι το σύνηθες λάθος που κάνουμε πολλοί όταν μαγειρεύουμε μπριζόλες; Τις τρυπάμε με το πιρούνι για να δούμε αν είναι έτοιμες και τελικά τι καταφέρνουμε; Να χάνουν όλα τους τα υγρά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού

Ο σωστός τρόπος, για να μη χάσει το κρέας τα πολύτιμα υγρά του, είναι να το πιέσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αν βρείτε αντίσταση και δείτε σταγόνες στην επιφάνεια του κρέατος, τότε έχει ψηθεί.

Ακολουθήστε αυτή τη τη συμβουλή και θα μας θυμηθείτε

Θέλει «μαεστρία»: Με αυτό το κόλπο θα διατηρήσετε τις μπριζόλες σας αφράτες και απίστευτα ζουμερές

Το υλικό μαζί με το αλατοπίπερο στην ζύμη του κιμά για μπιφτέκια super αφράτα και ζουμερά

Αν ρωτήσεις 10 τυχαία παιδάκια ποιο είναι το αγαπημένο τους φαγητό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ακούσεις (τουλάχιστον από τα 7/10) τη φράση μπιφτέκια με πατάτες'. Αυτό συμβαίνει γιατί υποθέτω τους θυμίζει junk food (ή έστω αυτό τους λέει η μαμά τους), το θέμα είναι ότι τα αφράτα μπιφτέκια και οι λαχταριστές πατάτες (τηγανητές, ψητές δεν έχει σημασία) είναι η επιτομή του μαμαδίστικου και comfort food. Με την ευκαιρία, δείτε το ποτό που θα απογειώσει τα μπιφτέκια.

Σε περίπτωση όμως που έχεις προσπαθήσει να κάνεις μπιφτέκια σαν της μαμάς σου θα έχεις καταλάβει ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Δεν φταις εσύ, ούτε η συνταγή, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία τους είναι η αγάπη της μανούλας- εντάξει, όχι σταματάω θα αποκαλύψω το μυστικό για να κάνεις τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια!

Είσαι έτοιμη;

Για να πετύχεις το fluffy effect πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς μπαγιάτικο ψωμί (κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από τη φρυγανιά), να ζυμώνεις καλά τον κιμά και να τον αφήνεις για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Όσον αφορά τη γεύση αρκεί μιάμιση κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι!

Το υλικό μαζί με το αλατοπίπερο στην ζύμη του κιμά για μπιφτέκια super αφράτα και ζουμερά

Αναλυτικά η συνταγή για 1 κιλό κιμά είναι:

  • 1 αυγό
  • 150 γρ. μπαγιάτικο (μουλιασμένο) ψωμί
  • 1/3 φλ. γάλα 3.5% λιπαρά
  • 2 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (ή λιγότερο, ανάλογα πόσο έντονη γεύση θέλεις)
  • 1 1/2 κ.σ Worcestershire sauce (τη βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ)
  • 2 κ.σ κέτσαπ
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
  • λίγο θυμάρι ή ρίγανη
  • 3 κ.σ λάδι

Εκτέλεση

  • Μούλιασε το ψωμί στο γάλα και προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Χτύπα το αυγό με ένα πιρούνι (για να αφρατέψει), ρίξε λίγο αλάτι, πιπέρι, την κέτσαπ, το ξύσμα, τη sauce, το θυμάρι και άφησε το μείγμα στην άκρη.
  • Σε ένα τηγάνι σώταρε ελαφρά στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίξε το μείγμα στο άλλο με το αυγό.
  • Άνοιξε τον κιμά σε ένα ταψάκι (πλάσε τον λίγο με τα χέρια για να μαλακώσει και να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια), ρίξε το μείγμα και το μουλιασμένο ψωμί.
  • Ψήσε τα μπιφτέκια για 30 λεπτά στους 180 και στο πάνω κάτω και για άλλα 10 στο γκριλ.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share