Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Δεν θα χορταίνετε: Τυρόπιτα με γέμιση από βουτυράτη κρέμα κεφαλογραβιέρας και φέτας, με κόστος μόλις 12€

Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

2 Μαρτίου 2023 08:06
Δεν θα χορταίνετε: Τυρόπιτα με γέμιση από βουτυράτη κρέμα κεφαλογραβιέρας και φέτας, με κόστος μόλις 12€
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία καταπληκτική συνταγή βρίσκεται στο παρακάτω άρθρο και αφορά σε μια πεντανόστιμη και ονειρεμένη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα με βουτυράτη κρέμα από κεφαλογραβιέρα και φέτα. Φτιάξτε αυτή την συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και κοστίζει μόνο 12€.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κανελωμένη τυρόπιτα: Παραδοσιακή λερίτικη πίτα με γιαούρτι και κανέλα - Έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ!

  • 1 συσκευασία Σφολιάτα ή 1 συσκευασία Χωριάτικο Φύλλο
  • 500 γρ. φέτα, κατά προτίμηση βαρελίσια, θρυμματισμένη
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 400 ml φρέσκο, πλήρες γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, πιπέρι, κατά προτίμηση λευκό
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα

Δεν θα χορταίνετε: Τυρόπιτα με γέμιση από βουτυράτη κρέμα κεφαλογραβιέρας και φέτας, με κόστος μόλις 12€

Η εκτέλεση της τυρόπιτας

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί και να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα, χωρίς αλευρένιους σβόλους. Τραβάμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Ρίχνουμε τα τυριά και τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή, γιατί τα τυριά και πικάντικα είναι, και αλμυρά).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και αλείφουμε καλά με λάδι το ταψί (38 εκ.).

Απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας, (ή 4 φύλλα χωριάτικα, λαδωμένα πολύ καλά το καθένα ξεχωριστά), έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα.

Απλώνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας (ή με τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, λαδωμένα καλά το καθένα ξεχωριστά).

Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, ώστε να κολλήσουν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση.

Λαδώνουμε την επιφάνεια, τη χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στον φούρνο (για να ψηθεί καλά και από κάτω) για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share