Σοκολατένιος «πειρασμός»: Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με κακάο, μανταρίνι και καρύδι για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Και vegan και απολαυστικό
Ένας απίστευτος συνδυασμός σοκολάτας με καρύδι και μανταρίνι που συνθέτει το ιδανικό γλυκό ψυγείου για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Τα υλικά είναι απλά και τα σοκολατάκια είναι πανεύκολα. Η γεύση τους θα σας μείνει αξέχαστη! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και κράκερς.
Υλικά
Για τα σοκολατάκια
- 5 μεγάλα μανταρίνια
- 150 ml χυμός φρέσκου μανταρινιού
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη (αλεσμένη αλλά όχι σε μορφή σκόνης)
- 20 γρ. κακάο
- 50 γρ. φρυγανιά
- 400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη
Εκτέλεση
- Πρώτα πλένουμε καλά τα μανταρίνια.
- Αφαιρούμε τις φλούδες τους, τις αλέθουμε στο μίξερ και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε πότε πότε με ξύλινη κουτάλα.
- Αφήνουμε να βράσουν καλά, μέχρι να γίνει σαν σφιχτή μαρμελάδα και να ξεκολλάει το μείγμα μας για τα σοκολατάκια με καρύδια, από την κατσαρόλα, για περίπου 10 λεπτά.
- Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο.
- Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφού κρυώσει το μείγμα και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε ένα κομμάτι σαν καρύδι και το πλάθουμε σε μπαστουνάκι ή ότι σχήμα θέλουμε. Κάθε φορά, πριν πιάσουμε το κομματάκι από το μείγμα, βουτάμε τα δάχτυλά μας στο κονιάκ.
- Αραδιάζουμε τα μπαστουνάκια σε μία σχάρα ή λαδόκολλα, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
- Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο για να γυαλίζει. Διατηρούμε τη λιωμένη σοκολάτα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Βουτάμε τα καρυδένια σοκολατάκια στη λιωμένη σοκολάτα, και τα ακουμπάμε σε μία λαδόκολλα ή σχάρα.
- Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.
- Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο.
- Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα. Αν το αγαπημένο σας φρούτο είναι το πορτοκάλι, αντικαταστήστε το μανταρίνι για μια εξίσου νόστιμη εκδοχή. Μην διστάζετε να αυτοσχεδιάζετε στην κουζίνα. Το παν είναι η φαντασία και η καλή διάθεση.
Πηγή: argiro.gr
Μωσαϊκό του 10λεπτου: Το ωραιότερο γλυκό ψυγείου με κουβερτούρα και μπισκότα
Η Μαρία Παπαλαζάρου έστειλε αυτή τη συνταγή, η οποία είναι ένα είδος μωσαϊκού με πολύχρωμα καραμελάκια.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πανευκολάκι γλυκό ψυγείου: Λαχταριστό μπισκοτογλυκό με μόνο 4 υλικά και έτοιμο σε 7 λεπτά
Τα υλικά του συνδυάζονται εξαιρετικά και το γλυκό αυτό γίνεται πεντανόστιμο στο αποτέλεσμά του.
Υλικά
Μερίδες: 8 κομμάτια
- 300 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια
- 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), κομμένο σε μικρούς κύβους
- 140 γρ. μέλι (λίγο λιγότερο από ½ κούπα)
- 200 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας (π.χ. πτι μπερ, μιράντα, digestive ή όποιο άλλο είδος θέλουμε), κομμένα σε
- ακανόνιστα κομμάτια
- 1/2 κούπα σταφίδες, κατά προτίμηση μαύρες
- 3½ κούπες (δημητριακά - ψημένοι κόκκοι ρυζιού)
Γαρνίρισμα
- 100-140 γρ. πολύχρωμα κουφετάκια τύπου smarties ή σοκολατένια αυγουλάκια
- 50 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
Διαδικασία
- Λιώνουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και το μέλι σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο σκεύος, στερεωμένο πάνω σε κατσαρολάκι στο οποίο σιγοβράζει λίγο νερό.
- Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα, τις σταφίδες και τα Rice Krispies και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να καλυφθούν από τη σοκολάτα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ορθογώνιο ταψάκι 20 x 30 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα ή με ένα κουτάλι.
- Πιέζουμε σε διάφορα σημεία της επιφάνειας τα κουφετάκια και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο, για 3 ώρες, μέχρι το γλυκό να σφίξει.
- Για το σερβίρισμα, διακοσμούμε με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.
Πηγή: gastronomos.gr