Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μακαρονάδα express: Μακαρόνια με φέτα από άλλο...πλανήτη

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

24 Φεβρουαρίου 2023 17:52
Μακαρονάδα express: Μακαρόνια με φέτα από άλλο...πλανήτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει κάτι πιο απλό και ωραίο από ένα πιάτο μακαρόνια; Πόσο μάλλον από μια συνταγή για μακαρονάδα εύκολη και απλή και κυρίως πεντανόστιμη, με φέτα και ντοματάκια.

Η συγκεκριμένα συνταγή έχει γίνει viral στο TikTok, με πολλούς να επιχειρούν το περίφημο #fetapasta. Μια συνταγή πραγματικά πολύ εύκολη και εξαιρετικά γευστική. Τόσο εύκολη που μπορεί να συγκριθεί με τη συνταγή για μακαρόνια μπλουμ, που είχαμε δει πιο παλιά. Με την ευκαιρία, δείτε Tip για να πετυχαίνετε πάντα τα μακαρόνια όπως τα θέλετε.

Ας δούμε τη συνταγή:

Η συνταγή απλή, σαν να λέμε ότι κάνουμε μια… χωριάτικη ελληνική σαλάτα μακαρονάδα.

@feelgoodfoodie

Baked feta pasta with cherry tomatoes!! Recipe on blog • Inspired by @grilledcheesesocial 😘 #tiktokpartner #LearnOnTikTok #fetapasta #recipes

♬ original sound - Feel Good Foodie

Υλικά συνταγής για μακαρόνια με φέτα

  • 500 γραμμ. τοματίνια
  • 200 γραμμ. φέτα
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι,
  • 250 γραμμ. ζυμαρικά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση συνταγής για μακαρόνια με φέτα

Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε ένα πυρέξ τα τοματίνια, προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και στο κέντρο βάζουμε τη φέτα.

Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά μας.

Μόλις βγάλουμε τη φέτα με τα ντοματίνια από το φούρνο προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο και τα χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού, λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Και, ναι, η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη!

@myfussyeater

Baked Feta Pasta #bakedfetapasta #fetapasta #recipes #learnontiktok #fyp #familyfood #familyrecipes

♬ ily (i love you baby) - Surf Mesa

Μην πετάτε το νερό που βράσατε τα μακαρόνια - Θα πάθετε πλάκα σε τι χρησιμεύει

Είναι λάθος σας εάν πετάτε το νερό που βράσατε ζυμαρικά, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για όλα αυτά παρακάτω…

Ο καθένας αγαπά τα ζυμαρικά, είτε πρόκειται για μακαρόνια, για ριγκατόνι ή ταλιατέλες. Πρόκειται για ένα λαχταριστό πιάτο, στο οποίο συνήθως δεν μπορούμε να αντισταθούμε και έτσι παραδιδόμαστε σε μία γαστρονομική πανδαισία.

Για να τα προετοιμάσετε, θα πρέπει να τα βάλετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, στραγγίζετε και συνήθως πετάτε το νερό τους, επειδή νομίζετε ότι είναι άχρηστο.

Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο λάθος. Στην πραγματικότητα, το υγρό που προκύπτει είναι εξαιρετικά χρήσιμο και σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικούς εξαιρετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαγειρεμένο νερό των ζυμαρικών σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share