Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι: Τα πιο «ιδιαίτερα» μπιφτέκια με τζίντζερ και λάιμ

Δεν θα τα ξαναφτιάξετε αλλιώς!

24 Φεβρουαρίου 2023 13:03
Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι: Τα πιο «ιδιαίτερα» μπιφτέκια με τζίντζερ και λάιμ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπιφτέκια είναι ένα πιάτο εύκολο και γευστικό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και αποτελούν μια από τις πιο εύκολες λύσεις για γεύμα ή δείπνο.

Οι εναλλακτικές τους είναι πάμπολλες κι αυτό γιατί με ένα και μόνο υλικό μπορείς να αλλάξεις τελείως τη γεύση τους.

Το Athensmagazine.gr σήμερα, έψαξε και βρήκε για εσάς μια ιδιαίτερη συνταγή με τζίντζερ και λάιμ για να δώσετε μια έξτρα ένταση και σπιρτάδα στο φαγητό σας, δείτε όμως και μια διαφορετική συνταγή με γιαούρτι.

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα (ζητήστε από τον χασάπη σας να προσθέσει και λίγο λίπος μοσχαρίσιο περασμένο από τη μηχανή του κιμά για έξτρα γεύση)
  • 1/2 κ.γ. τσίλι ξερό (ή καυτερή πάπρικα), σε σκόνη
  • 1 κ.γ. χυμός λάιμ
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λάιμ
  • 1/3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 30 ml ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το πλάσιμο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για μπιφτέκια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας να ενωθούν. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να ξεκουραστεί το μείγμα και να σφίξει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  • Πλάθουμε μπιφτέκια των 150 γρ. και πάχους 1 1/2 εκ., τα λαδώνουμε ελαφρώς, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή αναλόγως το ψήσιμο που προτιμάμε. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου με ένα ταψάκι με νερό από κάτω ή στο τηγάνι με ελάχιστη λιπαρή ουσία
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share