Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Αργυρώ το έχει για σένα: Το απλό κόλπο για να ψήσεις την τέλεια μπριζόλα

Ένα πολύ εύκολο tip για να τα καταφέρετε

23 Φεβρουαρίου 2023 19:35
Η Αργυρώ το έχει για σένα: Το απλό κόλπο για να ψήσεις την τέλεια μπριζόλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές μια μπριζόλα είναι αρκετή, για να μας κάνει ευτυχισμένους, ωστόσο πάντα αναζητούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να βγει πεντανόστιμη.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φαίνεται πως έχει... το κόλπο, δίνοντάς μας πολύ απλά tips, ώστε να πετύχουμε το ψήσιμο στο επιθυμητό επίπεδο, με το τηγάνι να έχει επίσης... δουλειά να κάνουμε.

Πώς ψήνουμε την μπριζόλα

  • Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά ψήνουμε τη μπριζόλα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά- ανάλογα την προτίμηση μας. Όσο πιο λίγο ψήσουμε το κρέας, τόσο πιο ροζ θα είναι στο κέντρο και πιο μαλακό. Όσο πιο πολύ την ψήσουμε τόσο πιο πολύ σκληραίνει και σκουραίνει το κέντρο.
  • Το ιδανικό ψήσιμο της μοσχαρίσιας μπριζόλας είναι το μέτριο, το οποίο πετυχαίνεται με 6-7 λεπτά ψήσιμο από κάθε πλευρά, με μια φορά γύρισμα πλευράς. Έτσι πετυχαίνουμε μαλακιά μπριζόλα, ψημένη όσο πρέπει, με ροζ χρώμα στο εσωτερικό. Για τέλειο ψήσιμο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο μαγειρικής. Δείτε εδώ πως.
  • Δεν αναποδογυρίζουμε συνεχώς το κρέας την ώρα που ψήνεται. Αφού ψήσουμε από τη μια πλευρά γυρνάμε 1 φορά και αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη.

Πώς καταλαβαίνουμε πως έχει ψηθεί

Για να καταλάβετε πόσο έχει ψηθεί η μπριζόλα σας κάντε το παρακάτω τεστ με το δάχτυλό σας.

1. Πιέστε με το δάχτυλο το κρέας. Εάν είναι πολύ μαλακό, σημαίνει ότι είναι λίγο ψημένο, σχεδόν ώμο και μόνο η εξωτερική κρούστα είναι ψημένη.

2. Εάν είναι μαλακό αλλά συναντάει το δάχτυλό σας λίγη αντίσταση είναι μέτριο.

3. Αν είναι σκληρό χωρίς επαναφορά είναι καλοψημένο.

Μην τραβάτε τη μπριζόλα από τη σχάρα. Όταν ψηθεί, θα ξεκολλήσει μόνη της και θα διατηρηθούν τα υγρά της.

Αφού ψηθεί σύμφωνα με την προτίμηση μας, την σκεπάζουμε για 10 λεπτά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, ώστε να ανακτήσει τα υγρά του ψησίματος.

Πηγή: Argiro.gr

Μαρινάδα "νέκταρ": Ανακατέψτε ελαιόλαδο με ξύδι και 1 ακόμα υλικό και απογειώστε το κρέας σας

Η μπριζόλα είναι ένα αγαπημένο κρέας και το λατρεύουμε σε κάθε περίσταση, ψάχνοντας πάντοτε την καλύτερη μαρινάδα, ώστε να τη συνοδεύσουμε.

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για μαρινάδες και κάθε μάγειρας/μαγείρισσα έχει τη δική του. Υπάρχουν συνταγές για μαρινάδες εξαιρετικά περίπλοκες και κάποιες άλλες συνταγές εξαιρετικά απλές. Η παρακάτω συνταγή για μαρινάδα είναι εξαιρετική, τοπ, έχει μόνο τρία υλικά και μάλιστα απλά και επιτυγχάνει πάντα το στόχο που είναι να είναι το κρέας γευστικό και μαλακό.

Τα υλικά της μαρινάδας

  • 1 μέρος σάλτσα σόγιας
  • 1 μέρος ελαιόλαδο
  • 1 μέρος βαλσάμικο ξύδι

Η συνταγή θεωρείται ιδανική καθώς περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται σε μια καλή μαρινάδα όπως αλάτι, οξύ και λίπος. Έξτρα, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά όπως θυμάρι και ρίγανη, πιπέρι, ξερό κρεμμύδι ή σκόρδο.

Μαρινάδα

Η εκτέλεση της μαρινάδας

  • Για να υπολογίσετε την ποσότητα σκεφτείτε ότι το ιδανικό είναι για μια μπριζόλα να αναμείξετε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι.
  • Απλά χτυπήστε μαζί τα τρία υλικά. Αν θέλετε να βάλετε κάποιο έξτρα υλικό προσθέστε το σε αυτή τη φάση.
  • Βάλτε τη μαρινάδα σας σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι βάλτε μέσα την μπριζόλα.
  • Μαρινάρετε από 30 λεπτά έως 12 ώρες. Για μαρινάρισμα πέραν του μισάωρου βάλτε την μπριζόλα με τη μαρινάδα της στο ψυγείο.
  • Βγάλτη την μπριζόλα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη μαγειρέψετε.
  • Προθερμάνατε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Ψήστε την μπριζόλα για 4 με 5 λεπτά ανά πλευρά για medium-rare αποτέλεσμα, 5 με 6 λεπτά για medium αποτέλεσμα και 7 με 8 λεπτά για well-done αποτέλεσμα.
  • Κατεβάστε την μπριζόλα από τη φωτιά και αφήστε να ξεκουραστεί για 3 με 7 λεπτά πριν την κόψετε
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share