Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το «μυστικό» με το ελαιόλαδο - Πώς να τηγανίσετε τις πατάτες για να μη γίνονται καρκινογόνες

Έτσι θα το καταφέρετε!

22 Φεβρουαρίου 2023 17:54
Το «μυστικό» με το ελαιόλαδο - Πώς να τηγανίσετε τις πατάτες για να μη γίνονται καρκινογόνες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), οι καταναλωτές θα πρέπει να αποφεύγουν τις παρατηγανισμένες και ξεροψημένες πατάτες, μιας και σχετική έρευνα απέδειξε πως είναι πιθανότερο να περιέχουν υψηλότερα επίπεδα της επικίνδυνης χημικής ουσίας ακρυλαμίδιο, το οποίο συνδέεται με την εμφάνιση του καρκίνου.

Επιπλέον, η παραπάνω ανακοίνωση τονίζει πως γενικά θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο η πρόσληψη ακρυλαμιδίου από τον οργανισμό. Το εν λόγω συστατικό αναπτύσσεται σε φυτικές τροφές που έχουν μαγειρευτεί σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ είναι αποτέλεσμα της χημικής αντίδρασης των σακχάρων των τροφίμων με ένα αμινοξύ που ονομάζεται ασπαραγίνη.

τηγανητές πατάτες

Πώς μπορείτε όμως να είστε βέβαιοι πως οι πατάτες που τηγανίζετε δεν περιέχουν την παραπάνω ουσία; Αρχικά, θα πρέπει από εδώ και πέρα να χρησιμοποιείτε μόνο ελαιόλαδο στο τηγάνισμα, το οποίο θα πετάτε έπειτα από 2-3 φορές χρήσης. Επίσης, τρώτε τηγανητές πατάτες μαζί με τοστ; Πρόκειται για ένα συνδυασμό που μπορεί να προκαλέσει...

Επίσης, μην αποθηκεύετε τις πατάτες σας στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες στις οποίες πρόκειται να εκτεθούν, ίσως αυξήσουν την περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα, που με τη σειρά τους στο τηγάνισμα μπορεί να προκαλέσουν τη δημιουργία ακόμα μεγαλύτερης ποσότητας ακρυλαμιδίου.

Αφού λοιπόν κόψετε τις πατάτες σας, αφήστε τες σε κρύο νερό για 30 λεπτά και όταν τις τηγανίσετε, μην τις αφήσετε να σκουρύνουν, αλλά μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, βγάλτε τις από το τηγάνι. Τέλος, μην καταναλώνετε τις σκούρες πατάτες ή το σκούρο μέρος τους.

Βίντεο σοκ: Μόλις το δείτε δεν θα ξαναφάτε τηγανητές πατάτες

Ένα σοκαριστικό βίντεο έχει έρθει στη δημοσιότητα και θα απογοητεύσει όσους τρώνε φανατικά τηγανητές πατάτες. Θα τις βλέπετε με άλλο μάτι από εδώ και πέρα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και ξανασκεφτείτε το πριν φάτε τηγανιτές πατάτες από Fast Food. Το πείραμα το έκανε ένας λάτρης της υγιεινής διατροφής για να αποδείξει τα συντηρητικά των “πλαστικών” φαγητών. Αντί για αυτές επιλέξτε να φτιάξετε σπιτικές πατάτες φούρνου, που μοιάζουν με τηγανητές.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share