Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ούτε ο φούρναρης: Αυτό είναι το πιο νόστιμο σπιτικό ψωμί που έχετε φάει ποτέ - Μόνο με 4 υλικά

Θα πάθετε την πλάκα σας!

15 Φεβρουαρίου 2023 13:17
Ούτε ο φούρναρης: Αυτό είναι το πιο νόστιμο σπιτικό ψωμί που έχετε φάει ποτέ - Μόνο με 4 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το ψωμί δεν μοιάζει με το κλασικό ούτε στην προετοιμασία, ούτε στον χρόνο παρασκευής, ούτε στη μυρωδιά όταν ψήνεται... Αυτή η συνταγή για ένα σπιτικό ψωμί με μπύρα και θυμάρι θα σας μείνει αξέχαστη!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σπιτικό προζύμι: Έτσι θα φτιάξετε το δικό σας ψωμί - "Οπλιστείτε" με υπομονή!

Η συνταγή για σπιτικό ψωμί, εύκολο και γρήγορο:

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • μισό φλιτζάνι ζάχαρη
  • ένα κουτάκι μπύρας 375ml
  • μια πρέζα δεντρολίβανο και θυμάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ούτε ο φούρναρης: Αυτό είναι το πιο νόστιμο σπιτικό ψωμί που έχετε φάει ποτέ - Μόνο με 4 υλικά

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη ζάχαρη. Προσθέστε την μπύρα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η ζύμη. Στη συνέχεια λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα 10x30 εκ. και απλώστε μέσα τη ζύμη.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190C και ψήστε για 40 λεπτά μέχρι το ψωμί να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα στο εξωτερικό του.

Το «περίεργο» μυστικό της γιαγιάς για να καθαρίζεις λεκέδες και βρωμιά με ψωμί

H γιαγιά σου είχε πάντα τα καλύτερα μυστικά και όχι μόνο έφτιαχνε το πιο τραγανό φύλλο για πίτα, ήξερε πώς να χρησιμοποιεί κάθε μα κάθε τρόφιμο της κουζίνας για να καθαρίσει.

Η γιαγιάδες ήταν πάντα η Google πριν την Google και τα μυστικά τους στο νοικοκυριό παραμένουν αξεπέραστα, όσα καθαριστικά κι αν θα μπουν στα ράφια του μάρκετ. Για παράδειγμα, η γιαγιά ήξερε πώς να κάνει το σπίτι να μοσχομυρίσει με φρέσκια βανίλια, πώς να καθαρίσει τα ποτήρια και τους πάγκους με λευκό ξίδι και να καθαρίσει τα πάντα με μια φέτα ψωμί.

Τι εννοούμε;

Παίρνεις μια φέτα ψωμιού, αφαιρείς την κόρα και την πλάθεις σε μπαλάκι. Με αυτό το τύπου σφουγγάρι, μπορείς να καθαρίσεις την βρωμιά και τους λεκέδες από τους τοίχους, τα ράφια ακόμα και το ψυγείο.

Η ιδέα είναι παλιά, όταν ακόμα οι πρώτες γόμες ήταν φτιαγμένες από μουσκεμένα τρίμματα. Γιατί λειτουργεί το κόλπο;
Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου The Complete Book of Clean, η γλουτένη στο ψωμί απορροφάει βρωμιά και λεκέδες.

Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να τρίψεις το ψωμί, απλά πέρασέ το απαλά από την περιοχή που θέλει καθάρισμα. Το ίδιο ψωμί μπορεί να καθαρίσει τους λεκέδες από καφέ, να μαζέψεις με αυτό σπασμένα κομμάτια από γυαλιά και να το χρησιμοποιήσεις για να απορροφηθούν οι οσμές στο ψυγείο.

Καθαριότητα γιαγιάς στο σπίτι

Δασκάλα η γιαγιά στο σπίτι: Οι 6 κορυφαίες συμβουλές καθαριότητας που «βαστάνε» μέχρι σήμερα!

Οι γιαγιάδες ξέρουν τις καλύτερες συμβουλές για το καθάρισμα του σπιτιού, τις πιο απλές και τις πιο αποτελεσματικές, ειδικά όταν θέλουμε να διατηρείται τακτοποιημένος ο χώρος μας. Από το τέλειο στρώσιμο του τραπεζιού για χορταστικά δείπνα, μέχρι το υγιεινό καθάρισμα του σπιτιού.

Κάθε γιαγιά έχει ένα διαφορετικό κόλπο καθαρισμού, οπότε μην εκπλαγείτε αν η δική σας είχε άλλο μυστικό ή ακόμα και αν η γιαγιά σας σας είπε να κάνετε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που μάθαμε από τη δική μας. Και πάλι, έχει πάντα δίκιο. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε τι θα έκανε, δείτε αυτές τις συμβουλές που συγκέντρωσε το southernliving.com.

Φτιάξε τα πιάτα σου

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξυπνάς το πρωί και να βλέπεις τα χθεσινοβραδινά πιάτα στον νεροχύτη σου, ανεξάρτητα από το αν η υπόλοιπη κουζίνα σας είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση ή όχι.
Κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο, φροντίστε αυτά τα πιάτα για να δείτε μία καθαρή κουζίνα όταν ξυπνήσετε.

Στρώσε το κρεβάτι σου

Εάν έχετε χρόνο να κάνετε μόνο ένα πράγμα, στρώστε το κρεβάτι σας. Ναι, το έχετε ακούσει από την παιδική ηλικία, ίσως το λέτε στα δικά σας παιδιά, αλλά πρέπει να το κάνετε. Το να στρώνετε το κρεβάτι το πρωί και να τακτοποιείτε τα πιάτα το βράδυ είναι τα δύο πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε, ακόμα και αν τύχει να μην κάνετε τίποτα άλλο για το σπίτι. Μετά από μια πολύ κουραστική μέρα, θέλετε η κρεβατοκάμαρά σας να είναι ένας χώρος ηρεμίας και όχι χάους.

Ξεκίνα από την κορυφή

Είτε ξεσκονίζετε είτε καθαρίζετε τα παράθυρά σας, θα πρέπει πάντα να καθαρίζετε από πάνω προς τα κάτω. Υπάρχει κάτι που ονομάζεται βαρύτητα που τείνει να κάνει όλη αυτή τη σκόνη, και τη βρωμιά να συσσωρεύονται προς τα κάτω. Εάν αρχίσετε να ξεσκονίζετε από τη βάση ενός φωτιστικού ή από το κάτω μέρος ενός παραθύρου, δεν θα είναι ποτέ πραγματικά καθαρό.

Πλύνε τα δάπεδα

Έχετε καθίσει ποτέ σε ένα δωμάτιο με δάπεδα από ξύλο κατά τη διάρκεια που τα φωτίζει ο ήλιος; Σίγουρα είδατε το φως να χτυπά με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να αντιληφθείτε κάθε κουκκίδα σκόνης; Ναι, όλοι το έχουμε δει, οπότε μην ξεχνάτε να σκουπίζετε τακτικά.

Επωφεληθείτε από τη θερινή ώρα

Χρησιμοποιήστε τη θερινή περίοδο ως ενσωματωμένη υπενθύμιση για εργασίες που χρειάζεται να κάνετε μόνο μερικές φορές το χρόνο. Πράγματα όπως το να μαζεύετε τα χαλιά και το στρώμα σας είναι ιδανικά αυτήν την εποχή του χρόνου.

Μην κρατάς αυτά τα περιοδικά

Οι γιαγιάδες δεν κρατούσαν τα περιοδικά σε στοίβες. Όταν έβγαιναν τα νέα τεύχη των αγαπημένων τους περιοδικών, πετούσαν τα παλαιότερα τεύχη, γιατί ήξεραν ότι θα ήταν απίθανο να τα ξαναδιαβάσουν και το να μαζεύουν αρκετό χαρτί σε ένα σημείο είναι σαν να μάζευαν σκόνη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share