Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κεφτεδάκια που "ξεμυαλίζουν": Το υλικό στον κιμά που θα κάνει όσους δοκιμάσουν να αναστενάξουν

Για ονειρεμένο αποτέλεσμα

12 Φεβρουαρίου 2023 18:49
Κεφτεδάκια που
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι μεγαλώσαμε με τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, με αυτά τα ζουμερά λαχταριστά κεφτεδάκια που μοσχοβολούσαν το σπίτι. Ποιό ήταν το μυστικό που τα έκανε τόσο νόστιμα; Ποιό ήταν το υλικό που τα απογείωνε; Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για vegan κεφτέδες.

Μπορεί να μην γνωρίζουμε το κόλπο της γιαγιάς, αλλά ξέρουμε ποιό είναι το υλικό που θα τα κάνει θεσπέσια.

Αν θέλετε να αναστενάζουν όσοι τα δοκιμάζουν και το άρωμα τους να ξεμυαλίζει τους πάντες, ένα είναι το μυστικό! Λίγο ούζο στον κιμά.

Μην παραλείψετε το ούζο, γιατί είναι αυτό που δίνει την ένταση καθώς και τη γλύκα του ούζου στα κεφτεδάκια, κάνοντάς τα μοναδικά και ακαταμάχητα. Άλλωστε αυτό κάνει και την διαφορά στη μοναδική τους γεύση. Κλείστε τα μάτια και θυμηθείτε τα κεφτεδάκια που φάγατε το καλοκαίρι στο νησί, στις διακοπές σας! Ακόμα τα θυμάστε!

Κεφτεδάκια που 'ξεμυαλίζουν': Το υλικό στον κιμά που θα κάνει όσους δοκιμάσουν να αναστενάξουν

Ανθεκτικός κιμάς: Παρατείνετε την ζωή του στην κατάψυξη με 1 θαυματουργό υλικό

O ωμός κιμάς αντέχει μόνο μία έως δύο ημέρες στο ψυγείο, σύμφωνα με το FoodSafety.gov. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά επιπλέον μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να προσπαθήσετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του μοσχαρίσιου κιμά σας. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια.

Πρώτον, η ποιότητα του μοσχαρίσιου κιμά που αγοράζετε θα επηρεάσει αναπόφευκτα τη διάρκεια ζωής του (ή το χρονικό διάστημα για το οποίο το τρόφιμο μπορεί να αποθηκευτεί πριν υποβαθμιστεί η ποιότητά του). Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράζετε μοσχαρίσιο κιμά υψηλής ποιότητας για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Θα πρέπει, επίσης, να δώσετε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο το αποθηκεύετε. Διατηρήστε τον χωρίς να τον ανοίξετε στη συσκευασία που τον αγοράσατε και αποθηκεύστε τον στο κάτω ράφι του ψυγείου προς τα πίσω.

Πώς να καταψύξετε μοσχαρίσιο κιμά

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να κάνετε τον κιμά σας να διαρκέσει περισσότερο από δύο ημέρες είναι να τον καταψύξετε. Όταν διατηρείται στην κατάψυξη (στους -17), ο μοσχαρίσιος κιμάς και άλλα είδη κιμά διατηρούνται για τρεις έως τέσσερις μήνες.

Για να καταψύξετε μοσχαρίσιο κιμά, αφήστε το στην αρχική του συσκευασία και τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο βαρέως τύπου, πλαστική μεμβράνη, χαρτί κατάψυξης ή τοποθετήστε το σε πλαστική σακούλα που είναι ασφαλής για την κατάψυξη, προκειμένου να αποφύγετε το κάψιμο από την κατάψυξη. Εάν έχετε ήδη ανοίξει τη συσκευασία, μπορείτε να μεταφέρετε τον κιμά σε μια ασφαλή για κατάψυξη σακούλα και να σημειώσετε πάνω την ημερομηνία κατάψυξής του.

Ανθεκτικός κιμάς: Παρατείνετε την ζωή του στην κατάψυξη με 1 θαυματουργό υλικό

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share