Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Το «κουφό» τρικ για αχνιστά μπιφτέκια - Αναπάντεχο κόλπο των σεφ για να μη στεγνώνουν ποτέ

Τώρα ξέρετε!

12 Φεβρουαρίου 2023 09:48
Το «κουφό» τρικ για αχνιστά μπιφτέκια - Αναπάντεχο κόλπο των σεφ για να μη στεγνώνουν ποτέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που μένουν ασυγκίνητοι στη θέα ενός… ζουμερού και αχνιστού μπιφτεκιού στο μπέργκερ.

Η κουλτούρα των μπέργκερς τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί, για τα… καλά, και στην Ελλάδα, με πλήθος «μπεργκεράδικων» να ανοίγουν στις γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και σε όλη τη χώρα. Υπάρχει, ωστόσο, και η κατηγορία των Ελλήνων που επιλέγει την οικιακή ψησταριά για το κρέας ακόμη και τα μπέργκερ -μια τάση που έχει ενισχυθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το μεγάλο -και γνωστό σε όλους- πρόβλημα με τα μπέργκερ έχει να κάνει με το στέγνωμα κατά το ψήσιμο. Σε ένα μίνι αφιέρωμά του, το Business Insider υποστηρίζει ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα μπέργκερ χάνουν τα υγρά τους και στεγνώνουν προτού μαγειρευτούν σωστά. Παράλληλα, θυμίζουμε και το συστατικό που κρατά τα μπιφτέκια υγρά και μες στη γλύκα!

Την απάντηση στο πρόβλημα ήρθε να δώσει με ένα ασυνήθιστο τρικ ο κριτής του Top Chef, Γκρέιχαμ Ελιοτ. Οπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ο Ελιοτ προτείνει στους επίδοξους… σεφ να χρησιμοποιήσουν ένα παγάκι, το οποίο θα πρέπει να «σφηνώσουν» στη μέση του μπέργκερ!

Μυστικά για λαχταριστό μπέργκερ

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το τρικ λειτουργεί στα μεγάλα μπέργκερ και πρέπει να ακολουθηθούν τα εξής βήματα:

-Βάζουμε το μπέργκερ σε δυνατή φωτιά
-Σπρώχνουμε με τον αντίχειρα ένα παγάκι στη μέση του μπέργκερ
-Οταν τα γυρίσουμε τα απομακρύνουμε από το δυνατό σημείο της φωτιάς
-Οταν ετοιμαστούν τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά

Σύμφωνα με τον Ελιοτ, το παγάκι βοηθά στο να διατηρήσουν την υγρασία τα μπέργκερ, αλλά και να κρατήσουν το σχήμα τους.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Business Insider:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share