Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει: Δείτε αυτό πριν ψήσετε το κρέας στα κάρβουνα – Προσοχή!

Δώστε βάση!

7 Φεβρουαρίου 2023 13:57
Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει: Δείτε αυτό πριν ψήσετε το κρέας στα κάρβουνα – Προσοχή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες όλων των Ελλήνων, ειδικά όταν πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη. Είτε στο σπίτι, είστε σε κάποια ταβέρνα, λατρεύουμε την γεύση από το κρέας ή τα θαλασσινά ή ακόμα και τα λαχανικά που έχουν ψηθεί στη σχάρα.

Με την Τσικνοπέμπτη, το σίγουρο είναι ότι οι ψησταριές σε όλην τη χώρα θα πάρουν φωτιά (κυριολεκτικά!) με τόνους κρεάτων να πέφτουν στα κάρβουνα. Υπάρχει όμως ένας απρόσμενος και πολύ σοβαρός κίνδυνος όσον αφορά το ψήσιμο στα κάρβουνα, τον οποίο ελάχιστοι άνθρωποι αναλογίζονται πριν βάλουν φωτιά στην σχάρα. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι και στεγνώνει το κρέας.

Σύμφωνα με το δρ David Grand από την Ιατρική Σχολή Warren Alpert του πανεπιστημίου Brown στις ΗΠΑ, ο κίνδυνος αυτός προκαλείται από τις συρμάτινες βούρτσες με τις οποίες καθαρίζουν πολλοί άνθρωποι την σχάρα, προτού βάλουν επάνω τις τροφές για το ψήσιμο κάθε Τσικνοπέμπτη.

Αν αυτή η βούρτσα είναι ταλαιπωρημένη, έχει σκουριάσει, ή οι μεταλλικές της τρίχες αποκολλώνται καθώς τις τρίβετε με δύναμη επάνω στη σχάρα, τότε μία από αυτές τις τρίχες είναι αρκετή να σας προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

ψήσιμο κρέας την Τσικνοπέμπτη στα κάρβουνα

Αυτές οι μεταλλικές τρίχες κολλούν επάνω στη σχάρα και από εκεί κολλούν επάνω στο κρέας που ψήνετε, με αποτέλεσμα σε λίγη ώρα να βρεθούν στο στομάχι σας. Εκεί, σύμφωνα με τον δρ Grand, είναι πιθανό να τρυπήσουν το έντερο!

Ακόμα χειρότερα, έχει καταγραφεί περιστατικό με ένα τέτοιο μεταλλικό κομμάτι από βούρτσα για ψησταριές να έχει φτάσει στο συκώτι ενός ατόμου και να προκαλεί ηπατική νόσο. Σε άλλες περιπτώσεις, έχει απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση για να βγάλουν οι γιατροί μεταλλικές τρίχες που είχαν τρυπήσει το έντερο ασθενούς, ή είχαν κολλήσει στον οισοφάγο.

Για να μη σου ξαναστεγνώσουν ποτέ: Το απόλυτο tip για υποδειγματικό ψήσιμο μπιφτεκιών

Σου αρέσουν τα ψητά μπιφτέκια στην ψησταριά ή το γκριλ αλλά πάντα σου βγαίνουν στεγνά; Έχουμε δύο κολπάκια για να είναι πάντα ζουμερά όπως αυτά που γεύεσαι στις ταβέρνες και τα εστιατόρια.

Τα κολπάκια που διαβάσαμε στο olivemagazine.gr είναι περίπου στην ίδια λογική με μια απλή διαφορά: το ένα είναι πιο γευστικό αλλά το άλλο πιο διαιτητικό. Παράλληλα, ανακαλύψτε και το λάθος στο μαγείρεμα του κιμά που καταστρέφει την γεύση τους!

Δυο κόλπα για ζουμερά μπιφτέκια στη σχάρα

  • Βούτυρο
  • Παγάκι

Ψήνεις κανονικά το μπιφτέκι στη σχάρα, αλλά τοποθετείς από πάνω λίγο βούτυρο ή ένα παγάκι που καθώς λιώνουν, θα διατηρήσουν τα μπιφτέκια σου ζουμερά κι ακαταμάχητα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share