Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πατάτες φούρνου "όαση": Η μαρινάδα με λεμόνι, ελαιόλαδο και 2 ακόμα υλικά που θα τις απογειώσουν

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

6 Φεβρουαρίου 2023 12:54
Πατάτες φούρνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μικρά μυστικά και τα ακριβή βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε τέλειες πατάτες φούρνου που δεν θα μπορεί κανείς να αντισταθεί σε έστω μία δοκιμή. Με την ευκαιρία, δείτε την δίαιτα της πατάτας που θα σας βοηθήσει να χάσετε 3-5 κιλά σε μία εβδομάδα.

Οι τέλειες πατάτες φούρνου

  • Οι πλέον κατάλληλες είναι οι πατάτες νέας σοδειάς.
  • Αφού τις διαλέξετε, τις καθαρίζετε, τις κόβετε κυδωνάτες σε ίσα μεγέθη και τις μεταφέρετε σε λεκανίτσα.
  • Τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε με δύο τρεις σκελίδες σκόρδο λιωμένο (για κάθε κιλό πατάτας). Τις περιχύνετε με ελαιόλαδο, χυμό από δύο λεμόνια και ένα πορτοκάλι και μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Τις ανακατεύετε με τα χέρια σας αρκετά και τις αραδιάζετε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Τις αρωματίζετε με ρίγανη ή θυμάρι ή δεντρολίβανο -ανάλογα με τι θα τις συνοδεύσετε- και βάζετε λίγο ζεστό νεράκι ή ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου. Είναι προαιρετικό αλλά, αν θέλετε, τρίβετε από πάνω και μια φρέσκια ντομάτα. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα με 1,5 ώρα περίπου. Στο διάστημα αυτό τις περιχύνετε κάθε τόσο με τα ζουμιά του ταψιού.

Πατάτες φούρνου 'όαση': Η μαρινάδα με λεμόνι, ελαιόλαδο και 2 ακόμα υλικά που θα τις απογειώσουν

Αντίο ραγάδες: Το κόλπο ομορφιάς με πατάτα που θα σας κάνει να απαλλαγείτε μια και καλή από τα ενοχλητικά σημάδια

Για τις ραγάδες συνήθως ευθύνεται η απότομη αύξηση του ύψους, η απότομη αύξηση του βάρους όπως και η απότομη ελάττωση βάρους και τέλος κάποια νοσήματα όπως η μακρόχρονη λήψη κορτικοστεροειδών, χρόνιες ηπατοπάθειες, φυματίωση, νευρογενής ανορεξία κ.α.

Επίσης, είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο σε εγκύους. Εκτός αυτών για την δημιουργία των ραγάδων παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η διατροφή και η άσκηση. Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε το κόλπο με το λεμόνι και το ελαιόλαδο για να εξαφανίσετε τις ραγάδες.

Εσείς που οι ραγάδες σας μόλις εμφανίστηκαν και έχουν ακόμα έντονο ροζ χρώμα όμως, πέστε με τα μούτρα στη δουλειά αμέσως.

Τι μπορείτε να κάνετε για να εξαφανίσετε τις ραγάδες;

Χυμός πατάτας

undefined

Ο χυμός πατάτας χάρη στις βιταμίνες που περιέχει βοηθά στην ανάπτυξη κι αποκατάσταση του δέρματος. Κόψτε μία μεσαίου μεγέθους πατάτα σε κομμάτια και τρίψτε με ένα από αυτά την περιοχή των ραγάδων. Αφήστε το να στεγνώσει και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share