«Αθάνατα» τρόφιμα: Αυτά είναι τα 8 προϊόντα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης!
Κατανάλωση άνευ όρων

Σε μια εποχή που όλοι πιστεύουν ότι τα πάντα έχουν ημερομηνία λήξης, 8… αθάνατα τρόφιμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορούν να διατηρηθούν επ' άπειρον και να καταναλωθούν οποτεδήποτε.
Μάλιστα, τα εν λόγω τρόφιμα που παρουσιάζονται παρακάτω δεν είναι μόνο ασφαλή να καταναλωθούν οποτεδήποτε αλλά διατηρούν και όλη τη θρεπτική τους αξία στο πέρασμα των… αιώνων. Με την ευκαιρία, αυτές είναι οι τροφές που απαγορεύεται να βάζετε στο ψυγείο.
Μέλι
Το μέλι μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση και πεντανόστιμο.
Ζάχαρη
Η ζάχαρη δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Αρκεί μόνο να έχει αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο, ώστε να κρατήσετε την υγρασία ή τα ζουζούνια μακριά.
Ρύζι
Όλα τα είδη ρυζιού, με εξαίρεση το καστανό, δεν έχουν ημερομηνία λήξης.
Δυνατά οινοπνευματώδη
Τα οινοπνευματώδη ποτά μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, αρκεί να μην τα ζεσταίνει ο ήλιος ή κάποια εστία θέρμανσης. Το μόνο που μπορεί, ίσως, να χαθεί στο πέρασμα των χρόνων είναι το άρωμά τους.
Καλαμποκάλευρο
Μόνη προϋπόθεση για να διατηρηθεί ανέπαφο στο πέρασμα των χρόνων είναι να φυλαχθεί σε στεγνό, καλά σφραγισμένο και σε δροσερό μέρος. Στο κάτω κάτω ράφι του ψυγείου για παράδειγμα.
Αποσταγμένο άσπρο ξίδι
Διατηρήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες στο μπουκάλι και θα έχετε πάντα έναν άψογο «σύμμαχο» για τα dressings, τις μαρινάδες ή ακόμη και την καθαριότητα του σπιτιού σας.
Καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας, δεδομένου ότι περιλαμβάνει αλκοόλ, παραμένει φρέσκο και αρωματικό για χρόνια. Δεν ισχύει, βέβαια, το ίδιο για τις απομιμήσεις αποστάγματος.
Αλάτι
Το επιτραπέζιο αλάτι, το αμερικανικό kosher salt και το θαλασσινό αλάτι είναι υπεραιωνόβια.
Τέλος στον εφιάλτη: 5 τροφές που καίνε το λίπος!
Στρείδια και άλλα θαλασσινά
Έχουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και ψευδάργυρο και αποτελούν σημαντική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Το κυριότερο: περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά που συμβάλλουν στην αποφυγή συσσώρευσης έξτρα λίπους.
Μήλα
Τα μήλα θεωρούνται ιδανική τροφή, αν θέλετε να κάψετε κοιλιακό λίπος. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και, όταν συνδυαστούν με πλιγούρι ή καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες (περίπου τρία ανά ημέρα), μπορούν να αποφέρουν αισθητά αποτελέσματα.
Αβοκάντο
Είναι μια απ’ τις πληρέστερες τροφές και του αποδίδονται πλείστα καλά (όπως ότι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών ασθενειών ή ότι ρίχνει τη χοληστερίνη). Ταυτόχρονα, τα καλά του λιπαρά καθυστερούν την πέψη και οι φυτικές του ίνες «ελέγχουν» τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα. Εάν μπορείτε να τρώτε ένα ανά ημέρα, θα κάνετε χάρη τόσο στη σιλουέτα σας όσο και στον οργανισμό σας.
Καφές
Η καφεΐνη έχει διουρητικές και θερμογενετικές ιδιότητες, βοηθώντας έτσι στην γρηγορότερη καύση του λίπους. Παρ’ όλ’ αυτά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο μιας και σε μεγάλες δόσεις έχει αρκετές παρενέργειες, όπως ταχυκαρδίες, αύξηση πίεσης κ.λπ.
Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι έχει αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται κυρίως στα υψηλά ποσοστά φλαβονοειδών που περιέχει. Η συστηματική κατανάλωση τσαγιού αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες του οργανισμού, «καίει» τα αποθηκευμένα λίπη, ενεργοποιώντας την καύση τους κατά τον μεταβολισμό τους. Μεταβάλλει, επίσης, την κατανομή του λίπους και μειώνει τον λιπώδη ιστό που εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς.