Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Του ονείρου: Λαχταριστές country πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

2 Φεβρουαρίου 2023 10:53
Του ονείρου: Λαχταριστές country πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καταλληλότερο συνοδευτικό για τα ψητά αλλά τρώγονται με μανία και σκέτες! Με την ευκαιρία, δείτε τον λόγο που δεν πρέπει να αποθηκεύετε τις πατάτες στο ίδιο μέρος με τα κρεμμύδια.

Υλικά

  • Πατάτες baby
  • Σκόνη σκόρδο
  • Σκόνη μουστάρδα
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Θυμάρι ξερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Λαχταριστές country πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες γιατί τις μαγειρεύουμε με τη φλούδα και τις κόβουμε στα τέσσερα.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (χωρίς τσιγκουνιές) και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα μέχρι να γίνουν...τις θέλουμε τραγανές οπότε χρειάζεται σίγουρα καμιά ώρα!

Πηγή: cookpad.com

Πατάτες με διάρκεια: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να τις αποθηκεύσετε έξυπνα και να παρατείνετε την ζωή τους

Η πατάτα γενικότερα είναι ανθεκτικό λαχανικό και διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συχνά όμως οι πατάτες που αγοράζουμε δεν είναι φρέσκιες κι έχουν περάσει από πολλές διαδρομές και πολλά ψυγεία μέχρι να φτάσουν στην κουζίνα μας. Το αποτέλεσμα είναι να χαλάνε πολύ γρήγορα κι ενώ νομίζουμε ότι έχουμε πατάτες, στην πραγματικότητα δεν έχουμε. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με τις πατάτες στον πάγο πριν το τηγάνισμα.

Οι ειδικοί στην ασφάλεια τροφίμων λένε ότι αν οι πατάτες που αγοράσαμε δεν αποθηκευτούν σωστά μπορεί να χαλάσουν μετά από μια ή δύο εβδομάδες το πολύ. Η αλήθεια είναι ότι το ίδιο έχουμε διαπιστώσει κι εμείς.

Οι χαλασμένες πατάτες

Οι χαλασμένες πατάτες έχουν αλλοιώσεις στην εμφάνιση, την υφή και τη μυρωδιά. Συνήθως έχουν πάρει πράσινο χρώμα, έχουν μαλακώσει κι έχουν αρχίσει να βγάζουν χαρακτηριστικούς «κόμπους» ή σε πιο προχωρημένη κατάσταση έχουν αρχίσει να σαπίζουν και να μυρίζουν άσχημα. Δεν είναι κατάλληλες για κατανάλωση και πρέπει να τις πετάξουμε αμέσως (ή να τις βάλουμε στον κάδο κομποστοποίησης).

Πατάτες με διάρκεια: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να τις αποθηκεύσετε έξυπνα και να παρατείνετε την ζωή τους

Η σωστή αποθήκευση

Τα καλά νέα είναι ότι αν αποθηκεύσουμε σωστά τις πατάτες, μπορούμε να τις διατηρήσουμε για περισσότερο από δύο μήνες. Οι παλιές νοικοκυρές που αγόραζαν μεγάλες ποσότητες πατάτας και τις διατηρούσαν σε μέρη δροσερά και σκοτεινά κάτι ήξεραν…

Ο ιδανικός τρόπος αποθήκευσης είναι να κλείσουμε τις πατάτες σε πάνινες ή χάρτινες ή σακούλες του μανάβη και να τις βάλουμε σε ένα ντουλάπι μακριά από εστίες θερμότητας. Όχι, οι πλαστικές σακούλες δεν είναι κατάλληλες, το πλαστικό δεν είναι υλικό που αναπνέει, οι πατάτες θα χαλάσουν.

Το χειρότερο πάντως μέρος για τις πατάτες που μόλις αγοράσαμε είναι το ψυγείο. Η θερμοκρασία του συντηρεί σωστά τα φρέσκα λαχανικά μας, αλλά όχι τις πατάτες που μισούν το φως και την υγρασία του με αποτέλεσμα να πρασινίζουν και να χαλάνε πιο γρήγορα. Κρατάμε, λοιπόν τις πατάτες, μακριά από το ψυγείο.

Ξεχάστε το τηγάνισμα: Το μυστικό με το ελαιόλαδο για τραγανές και πεντανόστιμες πατάτες τηγανητές χωρίς τηγάνι

Η πιο απλή συνταγή για τραγανές πατάτες χωρίς τηγάνισμα - Χρειάζεται μερικές πατάτες, πάπρικα, κύμινο, δύο σκελίδες σκόρδου, τσίλι και αλάτι, ωστόσο υπάρχει και ένα ακόμη μυστικό. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λεμονάτη τηγανιά χοιρινό με μουστάρδα.

«Αν αγαπάς τις πατάτες όσο κι εγώ, πρέπει να δοκιμάσεις τις τραγανές πατάτες μου» γράφει σε ανάρτησή της γνωστή σταρ του TikTok και δίνει την... απόλυτη συνταγή για τραγανές πατάτες. Η συνταγή χρειάζεται μερικές πατάτες, πάπρικα, κύμινο, δύο σκελίδες σκόρδου, τσίλι και αλάτι.

Η χρήστης Aayeh αναφέρει ότι αρχικά βράζει τις πατάτες και τις βυθίζει στη μαρινάδα της. Ωστόσο, υπάρχει και ένα ακόμη μυστικό. Πατάει με τον πάτο ενός ποτηριού τις πατάτες και τις βάζει στο φούρνο.

Υλικά

  • 1,5 κιλό πατάτες καλά πλυμένες ολόκληρες με τη φλούδα
  • 2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Τσίλι σε σκόνη
  • Eξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμες. Παράλληλα, ενώ οι πατάτες βράζουν, φτιάχνουμε τη μαρινάδα μας, βάζοντας πάπρικα, λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κύμινο, σκόρδο, τσίλι και αλάτι. Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα μας.
  • Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες στο μπολ με τη μαρινάδα μας και έπειτα τις τοποθετούμε σε ρηχό ταψάκι. Πατάμε τις πατάτες με τον πάτο ενός ποτηριού και τις αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχει περισσέψει. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220º C για περίπου 45-60 λεπτά έως ότου χρυσαφίσουν. Απολαμβάνουμε!

Ξεχάστε το τηγάνισμα: Το μυστικό με το ελαιόλαδο για τραγανές και πεντανόστιμες πατάτες τηγανητές χωρίς τηγάνι

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share