Διαλύουμε τα τρία φακελάκια ζελέ σε 200 ml ζεστό νερό(δεν βάζουμε κρύο)..σε τρία διαφορετικά σκεύη και τα βάζουμε στο ψυγείο για να πήξουν καλά. Αν τα βάλουμε όλο το βράδυ ακόμα καλύτερα. Όταν τα βγάλουμε απο το ψυγείο τα κόβουμε σε κυβάκια.
Το τελευταίο φακελάκι ζελέ που μας έμεινε το διαλύουμε και αυτό σε 200 ml ζεστό νερό.Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 8 κ.σ. κρύο νερόκαι περιμένουμε 4 λεπτάνα φουσκώσει και τη ρίχνουμε στο ζεστό ζελέ ανακατεύοντας να πάει παντού.
Χτυπάμε το γιαούρτι να αφρατέψεικαι προσθέτουμε το τελευταίο ζελέ μέσα στο γιαούρτι.
Αφήνετε 10 λεπτάνα πέσει η θερμοκρασία ανακατεύοντας.Ρίχνουμε τα κομμάτια του ζελέκαι ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε στο πυρέξ και μετά στο ψυγείο να παγώσειγια μερικές ώρες.
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα και μπισκότα! Έχει 5 υλικά και είναι έτοιμο σε 10 λεπτά
Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό με 5 υλικά σε 10 λεπτά!που δεν απαιτεί ψήσιμο.
Ένα γλυκό με στρώσεις μπισκότων και ανάλαφρη γευστικότατη πλούσια κρέμα τυριού, σοκολάτας και σαντιγί που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένης σας συνήθεια. Μια γευστική απόλαυση για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις περιστάσεις, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. Αν πάλι προτιμάτε τα κέικ φτιάξτε και αυτό το σοκολατένιο με τις λίγες θερμίδες
440 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλ. τσαγιού γάλα
4 φακελάκια (78 γρ. το ένα) Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση σοκολάτα
220 γρ. έτοιμη σαντιγί
Εκτέλεση συνταγής
Στρώνετε (1 στρώση) μπισκότασε ένα πυρέξδιαστάσεων 23 x 33 περίπου, φροντίζοντας το ένα να καλύπτει το επόμενο στην άκρη του, ώστε να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους. Αν υπάρχουν κενά, κόβετε μπισκότα στο μέγεθος που απαιτείται για να χωρέσουν στα σημεία που θέλετε να καλύψετε και τα στρώνετε καλά για να καλυφθεί πλήρως η βάση.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός πολύ καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αφρατέψει.Ρίχνετε σταδιακά το 1 φλ. γάλασυνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια, μειώνετε στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε τη σκόνη κρέμας αραβοσίτου από τα φακελάκια, ρίχνετε σταδιακά καιτα υπόλοιπα 2 φλ. γάλαχτυπώντας να ενσωματωθούν πλήρως.
Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε μέσα στη κρέμα τυριού-σοκολάτας τη σαντιγί,σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας απαλάμετά από κάθε προσθήκη, με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώνετε το μισό σοκολατένιο μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη στρώση μπισκότων και το στρώνετε ισομερώς με τη μαρίζ. Από πάνω καλύπτετε όλη την επιφάνεια με άλλη μια στρώση μπισκότων,ακολουθώντας την ίδια διαδικασία της 1ης παραγράφου, ώστε να μην μείνουν κενά μεταξύ τους.
Τελειώνετε στρώνοντας το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα από πάνω, ισιώνετε την επιφάνεια, σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε σκέτο ή γαρνιρισμένο με φρούτα εποχής ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.