Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Ψηφιδωτό» γλυκό ψυγείου: Εύκολο και πεντανόστιμο ζελέ με 2 υλικά

Σκέτη «κόλαση»

29 Ιανουαρίου 2023 15:53
«Ψηφιδωτό» γλυκό ψυγείου: Εύκολο και πεντανόστιμο ζελέ με 2 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου είναι το ψηφιδωτό ζελέ με δύο μόλις υλικά, με λίγες θερμίδες και είναι άκρως εντυπωσιακό. Επίσης, ένα φανταστικό γλυκό ψυγείου σοκολάτα με κρέμα στιγμής είναι το "Chocolate Pudding Dessert".

Υλικά

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 φακελάκια ζελέ διάφορα χρώματα
  • 4 ποτήρια ζεστό νερό (200ml το καθένα)
  • 2 φακελάκια ζελατίνη των 10 γρ

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τα τρία φακελάκια ζελέ σε 200 ml ζεστό νερό (δεν βάζουμε κρύο)..σε τρία διαφορετικά σκεύη και τα βάζουμε στο ψυγείο για να πήξουν καλά. Αν τα βάλουμε όλο το βράδυ ακόμα καλύτερα. Όταν τα βγάλουμε απο το ψυγείο τα κόβουμε σε κυβάκια.
  2. Το τελευταίο φακελάκι ζελέ που μας έμεινε το διαλύουμε και αυτό σε 200 ml ζεστό νερό.Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 8 κ.σ. κρύο νερό και περιμένουμε 4 λεπτά να φουσκώσει και τη ρίχνουμε στο ζεστό ζελέ ανακατεύοντας να πάει παντού.
  3. Χτυπάμε το γιαούρτι να αφρατέψει και προσθέτουμε το τελευταίο ζελέ μέσα στο γιαούρτι.
  4. Αφήνετε 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τα κομμάτια του ζελέ και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε στο πυρέξ και μετά στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες.

Πηγή: cookpad.com

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα και μπισκότα! Έχει 5 υλικά και είναι έτοιμο σε 10 λεπτά

Μπισκοτογλυκό ψυγείου

Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό με 5 υλικά σε 10 λεπτά! που δεν απαιτεί ψήσιμο.

Ένα γλυκό με στρώσεις μπισκότων και ανάλαφρη γευστικότατη πλούσια κρέμα τυριού, σοκολάτας και σαντιγί που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένης σας συνήθεια. Μια γευστική απόλαυση για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις περιστάσεις, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. Αν πάλι προτιμάτε τα κέικ φτιάξτε και αυτό το σοκολατένιο με τις λίγες θερμίδες

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ (όσα πάρει)
  • 440 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 4 φακελάκια (78 γρ. το ένα) Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση σοκολάτα
  • 220 γρ. έτοιμη σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε (1 στρώση) μπισκότα σε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33 περίπου, φροντίζοντας το ένα να καλύπτει το επόμενο στην άκρη του, ώστε να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους. Αν υπάρχουν κενά, κόβετε μπισκότα στο μέγεθος που απαιτείται για να χωρέσουν στα σημεία που θέλετε να καλύψετε και τα στρώνετε καλά για να καλυφθεί πλήρως η βάση.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός πολύ καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αφρατέψει. Ρίχνετε σταδιακά το 1 φλ. γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια, μειώνετε στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε τη σκόνη κρέμας αραβοσίτου από τα φακελάκια, ρίχνετε σταδιακά και τα υπόλοιπα 2 φλ. γάλα χτυπώντας να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε μέσα στη κρέμα τυριού-σοκολάτας τη σαντιγί, σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη, με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Απλώνετε το μισό σοκολατένιο μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη στρώση μπισκότων και το στρώνετε ισομερώς με τη μαρίζ. Από πάνω καλύπτετε όλη την επιφάνεια με άλλη μια στρώση μπισκότων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία της 1ης παραγράφου, ώστε να μην μείνουν κενά μεταξύ τους.
  5. Τελειώνετε στρώνοντας το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα από πάνω, ισιώνετε την επιφάνεια, σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε σκέτο ή γαρνιρισμένο με φρούτα εποχής ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share