Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σαν να βγήκε από εστιατόριο: Το νόστιμο κόλπο για να μαγειρέψετε την ωραιότερη μπριζόλα στο τηγάνι

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να τη μαγειρέψετε

28 Ιανουαρίου 2023 15:10
Σαν να βγήκε από εστιατόριο: Το νόστιμο κόλπο για να μαγειρέψετε την ωραιότερη μπριζόλα στο τηγάνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μερικές πολύτιμες συμβουλές έρχονται για να υποδείξουν τον σωστό τρόπο για να μαγειρέψετε μία μπριζόλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει και θα είναι σαν να βγήκε από το καλύτερο εστιατορίο.

Καλό καρύκευμα, απόλυτος συγχρονισμός κι ένα καυτό τηγάνι είναι τα μόνα που χρειάζεσαι για μια μπριζόλα βγαλμένη από τον παράδεισο. Αυτό μας λέει η σεφ και διευθύντρια του Bon Appetit, Carla Lalli Music, αποφασισμένη να μας μυήσει στα μικρά μυστικά της μοσχαρίσιας μπριζόλας στο τηγάνι.

Το Νο1 βήμα είναι να προθερμάνουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ώστε όταν ακουμπήσει το κρέας στο σκεύος να μην κολλήσει. Με την ευκαιρία, δείτε το τέλειο αποτέλεσμα στο πιάτο - Σούπερ κόλπο με το παγάκι στην μπριζόλα!

Ο τρόπος για να μαγειρέψετε την ωραιότερη τηγανιτή μπριζόλα

Όταν η άκρη της μπριζόλας γίνει «χρυσαφί καφέ», όπως λέει χαρακτηριστικά, είναι ώρα να τη γυρίσουμε. Δέκα λεπτά μετά, οφείλουμε να ελέγξουμε το κρέας με ένα θερμόμετρο.

Όταν δείξει 51-57 βαθμούς Κελσίου, έχει αγγίξει την επικράτεια του medium-rare. Και καθώς η μπριζόλα θα συνεχίσει να μαγειρεύεται για λίγο όταν τη βγάλουμε από τη φωτιά, δεν πρέπει να την παραψήσουμε, μας λέει. Το δικό της μυστικό γεύσης είναι το βούτυρο.

Λιωμένο βούτυρο με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο πάνω από τη ζεστή μπριζόλα εγγυάται εκρήξεις στον ουρανίσκο. Μετά το λουτρό του βουτύρου, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά. Πλέον είναι έτοιμη για το στόμα μας…

Τηγάνισμα μπριζόλας

Επαγγελματικό τρικ: Το κόλπο για να δώσεις στις μπριζόλες τα χαρακτηριστικά σημάδια της σχάρας

Αφήνοντας τη γεύση κατά μέρος, η εμφάνιση του κρέατος που βγαίνει από τη θράκα είναι κάτι που απασχολεί πολλούς ψήστες. Πολλοί από εμάς έχουμε λιγουρευτεί σίγουρα τις μπριζόλες με τα χαρακτηριστικά σημάδια της σχάρας, που τις κάνουν να φαίνονται ακόμα πιο ζουμερές.

Ειδικά όταν πάνε να συγκρίνουν τα δικά τους ψητά με αυτά που προέρχονται από τις σχάρες των επαγγελματιών σε καλά εστιατόρια.

Μόνο που αυτά τα επιθυμητά γκουρμέ σημάδια της σχάρας δεν είναι πάντα προϊόν μαεστρίας του ψήστη, αλλά αποτέλεσμα ενός μικρού τεχνάσματος. Με την ευκαιρία, αφού μαγειρέψετε, δείτε πώς μπορείτε να κάνετε λαμπίκο τη σχάρα χωρίς κόπο.

Αν προσθέσετε λοιπόν λίγο μέλι στη μαρινάδα ή τη σος όταν ψήνετε, η ζάχαρη του μελιού θα καραμελώσει, κάνοντας εντονότερα τα σημάδια της σχάρας. Το ίδιο τρικ πετυχαίνουμε ακόμα και με ψητά που ψήνονται στη σχάρα του φούρνου.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share