Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δεν κάνει η φέτα την διαφορά: "Κρατσανιστά" τυροπιτάκια της γιαγιάς με αφράτη και κρεμώδη γέμιση

Λιώνει στο στόμα!

28 Ιανουαρίου 2023 14:03
Δεν κάνει η φέτα την διαφορά:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα τυροπιτάκια είναι πάντα η απάντηση στην ερώτηση «τι να φτιάξω για σίγουρο αποτέλεσμα». Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα Κασιάτα.

Οι συνταγές για τα τυροπιτάκια είναι πολλές και όπως είναι λογικό το κάθε σπιτικό έχει μια συνταγή που πάει από γενιά σε γενιά. Σίγουρα όταν ακούει κανείς «σπιτικά τυροπιτάκια» το πρώτο που του έρχεται στο μυαλό είναι τα τυροπιτάκια της γιαγιάς, τα οποία φούρνιζε και μοσχοβολούσε το σπίτι, τυρί, ζυμάρι και ελαιόλαδο.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε τη συνταγή για τα καλύτερα γιαγιαδίστικα τυροπιτάκια και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις βήμα -βήμα της συνταγή για σίγουρη επιτυχία.

Συνταγή για τα τυροπιτάκια της γιαγιάς

Υλικά

  • 1 φλ. χλιαρό γάλα (190 ml)
  • 1 πακετάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 40 ml. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. ανθότυρο τριμμένο

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε ανακατεύοντας το γάλα με τη μαγιά σε ένα ταψάκι. Ρίξτε μέσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά.
  • Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα και αμέσως μετά χωρίστε τη ζύμη σε 5 μέρη. Ανοίξτε 5 φύλλα και κόψτε το κάθε φύλλο σε τριγωνάκια.
  • Σε κάθε τριγωνάκι βάλτε 1/2 κ.γ. γεμάτη τριμμένη φέτα και 1/2 κ.γ. γεμάτη ανθότυρο. Τυλίξτε σαν κρουασανάκια. Βάλτε σε δύο ταψιά και αλείψτε το κάθε κρουσανάκι με ελαιόλαδο. Τα τυροπιτάκια θέλουν ψήσιμο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, πάνω-κάτω στον φούρνο. Βάλτε τη σχάρα του φούρνου πάνω από τη μέση.

Δεν κάνει η φέτα την διαφορά: 'Κρατσανιστά' τυροπιτάκια της γιαγιάς με αφράτη και κρεμώδη γέμιση

Λαδοπεταχτή Θεσσαλίας: Η παραδοσιακή τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 5'

Το Athensmagazine.gr σήμερα σας φέρνει μια ιδιαίτερη συνταγή από τη Θεσσαλία και δεν είναι άλλη από την λαδοπεταχτή τυρόπιτα που είμαστε σίγουροι πως θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Πάρτε χαρτί και μολύβι! Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για Ηπειρώτικη κοσμιρή, χορταστική και αφράτη τυρόπιτα

Υλικά:

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • 250 γρ. πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 ml γάλα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 80 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Συνταγή για τυρόπιτα από τη Θεσσαλία

Εκτέλεση

Βήμα 1: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι τριμμένο και τη φέτα θρυμματισμένη.

Βήμα 3: Χρησιμοποιούμε μεγάλο ταψί γιατί ο χυλός δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος το ένα δάχτυλο. Αλείφουμε το ταψί πολύ καλά με το μισό ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το χυλό.

Mε το υπόλοιπο ελαιόλαδο λαδώνουμε τα χέρια μας και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.

Βήμα 4: Ψήνουμε την τυρόπιτα στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και στους 200ο C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο η πίτα και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πρόβειο γιαούρτι

Χρησιμοποιούμε εκτός από φέτα και κατσικίσιο τυρί, αν θέλουμε

Πηγή: funkycook.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share