Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Το τέλειο αποτέλεσμα στο πιάτο - Σούπερ κόλπο με το παγάκι στην μπριζόλα!

Κάντε το σωστά και θα μας θυμηθείτε

26 Ιανουαρίου 2023 18:41
Το τέλειο αποτέλεσμα στο πιάτο - Σούπερ κόλπο με το παγάκι στην μπριζόλα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν είστε λάτρεις της μπριζόλας και σας αρέσει να την απολαμβάνετε ζουμερή και μαλακιά, τότε ακολουθήστε το παρακάτω κολπάκι με το παγάκι!

Μόλις βάλετε την μπριζόλα στο σκεύος ψησίματος, ακουμπήστε ένα παγάκι πάνω στην επιφάνεια της.

Αφήστε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει και γυρίστε τη μπριζόλα από την άλλη μεριά με μια λαβίδα. Το κόλπο εδώ, είναι ότι η μπριζόλα πήρε το νερό που χρειάζεται ακριβώς την στιγμή που το έχει ανάγκη και έτσι κράτησε μέσα τα υγρά της.

Αυτό το κόλπο ισχύει για τις περιπτώσεις που ψήνετε την μπριζόλα στη σχάρα,στο γκριλ ή στο τηγάνι, όχι όμως και στο φούρνο!

Κόλπο με παγάκι στην μπριζόλα

Τα 3 βασικά βήματα για το τέλειο φιλέτο μπριζόλας - Ειδικά το τελευταίο μην το παραλείψετε ποτέ!

Έχουμε τα τρία βασικά βήματα, τα οποία είναι αναγκαία για να μαγειρέψετε τις μπριζόλες σας, και να κάνετε το τέλειο φιλέτο. Μην παραλείψετε κανένα από τα βήματα, πόσο μάλλον το τελευταίο, που είναι το πιο κρίσιμο.

Σας αρέσουν καλοψημένες, σχεδόν άψητες, η μέτρια ψημένες; Όπως και να προτιμάτε να τρώτε τη μπριζόλα σας, επιβάλλεται να ξέρετε να τη μαγειρέψετε σωστά, και με αυτό εδώ το κόλπο θα την κάνετε να λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα.

Θα χρειαστείτε ένα χυτό τηγάνι σιδήρου για αυτή τη συνταγή, φούρνο, καλά αεριζόμενη κουζίνα (ή ανοχή για τον καπνό) και ένα θερμόμετρο κρέατος για να είσαστε απολύτως σίγουροι για το ψήσιμο, μέχρι να γίνετε πιο εξοικειωμένοι.

 • Σχεδόν άψητες μπριζόλες: 49-52 ° C
 • Άψητες – Μέτρια ψημένες: 54-57 ° C
 • Μέτρια ψημένες: 57-63 ° C
 • Μέτρια ψημένες – Καλά ψημένες: 63-68° C

Λάβετε υπόψη, ότι οι μπριζόλες θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται μόλις αφαιρεθούν από τη φωτιά. Υπάρχουν τρία βασικά βήματα για την τέλεια μπριζόλα. 1.) Το κάψιμο. 2.) Το μαγείρεμα. και 3) Η ξεκούραση.

Αν διακόψετε τα φιλέτα σας τη στιγμή που βγαίνουν από το φούρνο σας, ανατρέπετε όλες τις εργασίες που έχετε μόλις κάνει. Η ξεκούραση είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την διατήρηση των υγρών στις μπριζόλες. Κατά τον έλεγχο της θερμοκρασίας, αφαιρέστε τις μπριζόλες μέσα στους πρώτους -15° C του επιπέδου ψησίματος που θέλετε, οπότε για τις σχεδόν άψητες αφαιρέστε τις μπριζόλες στους 46-49 ° C, σκεπάστε και αφήστε τες να ξεκουραστούν. Όσο πιο κοντά μπορέσετε να φτάσετε στο κάτω άκρο του εύρους, τόσο το καλύτερο.

Το τέλειο φιλέτο:

 • 794 γρ. μπριζόλες μινιόν φιλέτα, δεμένα σφιχτά με σπάγκο χασάπη
 • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
 • Αλάτι και πιπέρι
 • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Παρασκευή:

 • 1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 230 ° C. Τοποθετήστε ένα στεγνό, καθαρό τηγάνι από χυτοσίδηρο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αφού ζεσταθεί, στεγνώστε τις μπριζόλες με μια χαρτοπετσέτα. Απλώστε τις με το φυτικό έλαιο και βάλτε αλάτι και πιπέρι.
 • 2. Μαγειρέψτε τες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, χωρίς να τις μετακινείτε καθόλου από τη στιγμή που της τοποθετείτε. Αυτό είναι το κάψιμο, δηλαδή το πρώτο βήμα.
 • 3. Μόλις οι μπριζόλες έχουν ροδίσει από όλες τις πλευρές, βάζετε πάνω σε κάθε φιλέτο από μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Τις τοποθετείτε σε ταψί και μέσα στο φούρνο.
 • 4. Ψήνετε για περίπου 8 λεπτά για τις σχεδόν άψητες, 10 για τις άψητες – μέτρια ψημένες. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος, αν δεν είστε σίγουροι. Μόλις οι μπριζόλες φτάσουν στη σωστή θερμοκρασία, τις αφαιρείτε αμέσως από το φούρνο και το ταψί. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα δροσερό πιάτο και καλύψτε τες με αλουμινόχαρτο. Αφήστε τες να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά πριν τις σερβίρετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share