Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Βγάζετε το κρέας από την κατάψυξη και το μαγειρεύετε αμέσως; Αυτό είναι το ολέθριο λάθος σας!

Προσοχή!

26 Ιανουαρίου 2023 10:05
Βγάζετε το κρέας από την κατάψυξη και το μαγειρεύετε αμέσως; Αυτό είναι το ολέθριο λάθος σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει να αποθηκεύουμε το κρέας παντός τύπου στην κατάψυξη για να το διατηρήσουμε για παραπάνω χρονικό διάστημα και να μην μπαίνουμε στη διαδικασία κάθε φορά που θέλουμε να μαγειρέψουμε να επισκεπτόμαστε το κοντινότερο κρεοπωλείο. Ναι, αυτή είναι μια σωστή κίνηση και μας βγάζει από μεγάλο κόπο, ποιο είναι όμως το λάθος που μπορούμε να κάνουμε και να καταστρέψουμε το φαγητό μας μειώνοντας του τόσο τη γεύση όσο και τα θρεπτικά συστατικά του;

Το ολέθριο λάθος μας είναι ότι βγάζουμε το κρέας από την κατάψυξη και αμέσως το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ή το φούρνο θεωρώντας πως με την υψηλή θερμοκρασία το κρέας θα μαγειρευτεί σωστά συνεπώς και δεν χρειάζεται απόψυξη. Κι όμως, δεν είναι έτσι. Και δυστυχώς αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που κάνουμε σχετικά με το κρέας, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ξεπλένετε το κρέας πριν το μαγειρέψετε.

Βγάζετε το κρέας από την κατάψυξη και το μαγειρεύετε αμέσως; Αυτό είναι το ολέθριο λάθος σας!

Ως γνωστόν, το κρέας είναι η κυριότερη πηγή πρωτεΐνης στη διατροφή μας, όταν όμως το μαγειρεύουμε παγωμένο το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αφαιρεθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά του μιας και οι μύες του κρέατος όντας παγωμένο παραμένουν σε συστολή κι επίσης κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί να γλιτώνουμε χρόνο αλλά το πιο συνηθισμένο φαινόμενο είναι το κρέας μας να μην ψηθεί σωστά. Συνήθως παραψήνεται στις άκρες και στο μέσον όπου και διατηρεί την πιο χαμηλή θερμοκρασία από την κατάψυξη παραμένει ωμό.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να μαγειρέψετε κρέας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το αφαιρέσετε από την κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ και το φαγητό σας την επόμενη ημέρα θα είναι ζουμερό, πεντανόστιμο και με όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά.

Τρώτε το κρέας σας αμέσως μόλις βγει απ' το φούρνο; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Το κρέας και δη το κόκκινο κρέας είναι η μεγαλύτερη πηγή πρωτεΐνης για τον οργανισμό μας και θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή αλλά και πάλι με μέτρο. Κι όμως σε ένα υλικό σαν αυτό που έχει πάμπολλους απλούστατους τρόπους μαγειρέματος μπορεί να κάνουμε και λάθη, τρανό παράδειγμα ότι το ξεπλένουμε πριν το μαγειρέψουμε, δείτε εδώ για ποιο λόγο μια τέτοια κίνηση είναι λάθος.

Ένα ακόμη από τα βασικότερα λάθη σχετικά με το κρέας είναι η... ανυπομονησία. Τι σημαίνει αυτό; Δεν αφήνετε το κρέας να "ξεκουραστεί" και βιάζεστε να το φάτε μόλις βγει απ το φούρνο. Δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν έχετε μόλις βγάλει το λαχταριστό κρέας από τον φούρνο και πεινάτε, αλλά αν το κόψετε κατευθείαν είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε.

Βγάζετε το κρέας από την κατάψυξη και το μαγειρεύετε αμέσως; Αυτό είναι το ολέθριο λάθος σας!

Αν το κόψετε πριν «ξεκουραστεί» θα χάσει όλα του τα υγρά, με αποτέλεσμα το πιάτο σας να στεγνώσει. Αν το κομμάτι κρέας που έχετε μπροστά σας είναι μικρό, αφήστε το για 5 λεπτά, ενώ αν είναι μεγαλύτερο, 20 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, τα υγρά του κρέατος θα συσσωρευτούν στο κέντρο, αφήνοντάς το ζουμερό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share