Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κεφτεδάκια από ποίημα: Η συνταγή με το γιαούρτι που θα απογειώσει το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων

Μοναδικό αποτέλεσμα!

25 Ιανουαρίου 2023 13:59
Κεφτεδάκια από ποίημα: Η συνταγή με το γιαούρτι που θα απογειώσει το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κεφτεδάκια γιαουρτλού όπως της γιαγιάς. Αυτή την συνταγή την αγαπούν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παραθέτει τα δικά της μυστικά και υλικά για την πιο νόστιμη εκδοχή που φάγατε ποτέ. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για κεφτεδάκια αφράτα και γευστικά χωρίς λιπαρά.

Υλικά

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρο
  • 1 κ.γλ. σπόρους κύμινο
  • 1 συσκευασίά ψιλοκομμένες ντομάτες (400 γραμ.)
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γραμ. φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • κους κους
  • γιαούρτι
  • πίτες
  • ψιλοκομμένα μυρωδικά

Εκτέλεση

  • ψήνουμε πρώτα τους σπόρους μπαχαρικών για λίγο στο τηγάνι.
  • Τους σπάμε σε σκόνη στο γουδί.
  • Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά για λίγα λεπτά.
  • Κρατάμε το μισό μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
  • Στο υπόλοιπο ρίχνουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 15΄.
  • Βάζουμε τα κρύα σοταρισμένα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για το μείγμα του κιμά.
  • Ζυμώνουμε καλά.
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
  • Τα ροδίζουμε για 2-3΄ σε ελαιόλαδο.
  • Αμέσως τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας.
  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5-7΄μέχρι να πυκνώσει καλά η σάλτσα.
  • Όπως είναι ζεστοί οι κεφτέδες, τους σερβίρουμε πάνω σε πίτες με μπόλικη σάλτσα δεμένη με γιαούρτι.
  • Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, δυόσμο ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

Κεφτεδάκια από ποίημα: Η συνταγή με το γιαούρτι που θα απογειώσει το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων

Παίρνει βραστά αυγά και τυλίγει γύρω τους φρέσκο κιμά - Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό! (Video)

Σε όλους αρέσουν οι κεφτέδες και τα αυγά, ειδικά όταν είναι τηγανιτά. Τι θα λέγατε λοιπόν στον συνδυασμό αυτών των δύο κλασικών πιάτων; Ενώνονται και δημιουργούν κάτι το εξωπραγματικό!

Μετά τη συνταγή με τον κιμά και τα μακαρόνια που έγινε ανάρπαστη, έχουμε να σας προτείνουμε ακόμα μια/ Αυτή η συνταγή έχει τις ρίζες της στην Αγγλία και χρονολογείται στο 1700. Είναι στο κατάλληλο μέγεθος και με απίστευτη γεύση. Είναι τέλειο για κολατσιό ή γεύμα. Εδώ έχουμε τη συνταγή για σας. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!

Θα χρειαστείτε:

  • 500γρ χοιρινό κιμά
  • 1 κ.σ Worcestershire σως
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 2 κ.σ κορνφλάουρ
  • 1/4 κ.σ μοσχοκάρυδο
  • λίγο ψιλοκομμένο φασκόμηλο
  • λίγο ψιλοκομμένο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 βρασμένα αυγά
  • λάδι για το τηγάνι
  • τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 1/2 κούπας αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο μπολ βάλτε τη σως, τη μουστάρδα, το κορνφλάουρ, το φασκόμηλο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τα 6 καλοβρασμένα αυγά.

Πάρτε λίγο από το μείγμα του κιμά και τυλίξτε το γύρω από ένα αυγό Κάντε το αυτό για όλα τα αυγά. Αφήστε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Σε 3 μικρά μπολ βάλτε, στο ένα αλεύρι, στο άλλο ένα αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα και στο 3ο τριμμένη φρυγανιά. Βγάλτε τις μπάλες από το ψυγείο και πανάρετε.

Τηγανίστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν χρυσά, για περίπου 7 λεπτά. Αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Κόψτε στη μέση και απολαύστε! Πώς σας φάνηκε;

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share