Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023

Πεντανόστιμη μακαρονάδα: Το συστατικό που απογειώνει τη γεύση

Δεν το γνωρίζαμε ούτε εμείς

24 Ιανουαρίου 2023 11:23
Πεντανόστιμη μακαρονάδα: Το συστατικό που απογειώνει τη γεύση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε τα μακαρόνια και τις περισσότερες φορές τα τρώμε με κιμά. Όμως υπάρχει μια πληθώρα από συνταγές για τα μακαρόνια με διαφορετικές σάλτσες και συνοδευτικά.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Οι διαιτολόγοι μίλησαν: Λαζάνια με σάλτσα μυρωδικών και τυρί

Γνωρίζουμε πως το ψάρι δεν είναι για όλο τον κόσμο, ειδικά για εκείνους που ψηφίζουν φανατικά κρέας. Παρόλα αυτά είναι μεγάλη αλήθεια ότι τα ζυμαρικά σε συνδυασμό με το κατάλληλο ψάρι δεν έχουν γευστικό αντίπαλο, ιδιαίτερα όταν αυτό λέγεται σολομός.

Γενικότερα είναι το μακαρόνι παρέα με τον σολομό δημιουργούν μια εκρηκτική ομάδα, τόσο για τους γευστικούς σου κάλυκες, όσο και για το μάτι σου. Με λίγα λόγια, αν το αντικρίσεις μπροστά σου, δύσκολα παίρνεις τα μάτια σου από πάνω του.

Τα κόλπα για ένα σωστό βράσιμο της μακαρονάδας για να βγει πεντανόστιμη

Πεντανόστιμη μακαρονάδα: Το συστατικό που απογειώνει τη γεύση

Τα μακαρόνια είναι ένα εξαιρετικά αγαπημένο πιάτο σε… κάθε σχεδόν κουζίνα, με τα ζυμαρικά να είναι βασικό μέρος της διατροφής μας και εμάς να ψάχνουμε πάντοτε έναν τρόπο να τα κάνουμε… ακόμη πιο τέλεια, όταν τα μαγειρεύουμε.

Αυτά τα εύκολα και γρήγορα να μαγειρευτούν ζυμαρικά, είναι τόσο εθιστικά, που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τρώνε μακαρόνια 4-5 φορές την εβδομάδα. Υπάρχουν, όμως, τρόποι, να κάνουμε μια τέλεια μακαρονάδα και κάποιες συνήθειες είναι λανθασμένες.

Το απλό κόλπο για να μη σας λασπώνουν τα μακαρόνια

Ο χρόνος και τρόπος βρασίματος, το αλάτι, το λάδι η σάλτσα η θερμοκρασία και κάποια άλλα, είναι αυτά που θα αποφασίσουν αν τα ζυμαρικά σας θα είναι πραγματικά al dente ή μια άγευστη μάζα από λασπωμένα μακαρόνια.

Ένα σημαντικό θέμα είναι το να μη λασπώνουν τα μακαρόνια. Τι κάνω για αυτό; Δεν ανακατεύω συνεχώς γιατί λιώνουν, σπάνε και στο τέλος γίνονται κολλώδη και λασπωμένα, αφού αποβάλλουν το άμυλο τους, ενώ το ελαιόλαδο επίσης δε βοηθά στο βράσιμο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share