Γλυκό ψυγείου «Ναπολέων» - Περίεργο, πανεύκολο και έτοιμο στο μισάωρο!
Με σφολιάτα, σαντιγί και μαρμελάδα
15 Ιανουαρίου 2023 11:03
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Μοναδικόγλυκό ψυγείουΝαπολέων με φύλλο σφολιάτας, σαντιγί και μαρμελάδα απλά θεϊκό! Ένα εύκολο γλυκό με λίγα υλικά.
Ιδανικό για γιορτές, για κέρασμα αλλά και για να το απολαμβάνετε με όλη την οικογένεια! Σε περίπτωση, όμως, που έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή,δείτε εδώ το γλυκό ψυγείου με 3 κρέμες.
Απλώνουμε το φύλλο μας και βουτυρώνουμε λίγο κόβουμε σε 3 όμοιες λωρίδες αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε την μαρμελάδα την ζεσταίνουμε και χτυπάμε τη σαντιγί μας.
Βάζουμε το φύλλο μας στο φούρνο στους 225 βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα 5 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε πρώτη λωρίδα κρέμα βανίλιας, σαντιγί και μαρμελάδα
Δεύτερη λωρίδα κρέμα και Τρίτη λωρίδα ζεστή μαρμελάδα, ποτισμένη με λίγο γλάσο.
Γρήγορο γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 10 λεπτά
Θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο και λαχταριστό γλυκό; Σας έχουμε το τέλειο γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και άνθος αραβοσίτου σοκολάτα.
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
550 ml γάλα + 220 ml επιπλέον για την σαντιγί
6 κ.σ ζάχαρη
1 φάκελο Garni
Λίγο γάλα ζεστό και κονιάκ για το βούτηγμα των μπισκότων
Τρούφα σοκολάτας ή φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 550 γρ. γάλα,την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κάνει κρούστα.
Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενου του φακέλου Garni με 200 γρ γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο γάλα ζεστό με κονιάκ [προαιρετικά αν υπάρχουν παιδιά], βουτάμε τα μπισκότα λίγο, απλά για να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν, και τα στρώνουμε στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ.
Απλώνουμε την μισή κρέμα σοκολάτας, από πάνω μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ,πάλι μια στρώση κρέμας,μπισκότα και τελειώνουμε με την σαντιγί.
Πασπαλίζουμε πάνω από τη σαντιγί με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς ή φιλέ αμυγδάλου.