Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βραβευμένος σεφ αποκαλύπτει: Το κόλπο για να ροδίζει πάντα το ψητό κοτόπουλο

Με δύο αστέρια Michelin έχει τη μαγική συνταγή

13 Ιανουαρίου 2023 11:30
Βραβευμένος σεφ αποκαλύπτει: Το κόλπο για να ροδίζει πάντα το ψητό κοτόπουλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο περίφημος βρετανός σεφ Marcus Wareing, ιδιοκτήτης του δύο αστεριών Michelin εστιατορίου Marcus στο Λονδίνο, αγαπά πολύ το ψητό κοτόπουλο. Και έχει μερικές συμβουλές να δώσει σε όλους εμάς για το πώς ψήνεται σωστά.

«Οι συνταγές λένε πάντα να βάζεις τον φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο, και μετά να τη χαμηλώνεις. Διαφωνώ πλήρως!». Ο Wareing προτείνει να ψήνουμε το κοτόπουλο σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία «επιτρέποντας στο πουλί να καραμελώσει αργά.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης τη συνταγή για καλοφαγάδες: Σουφλέ κοτόπουλο με μανιτάρια και μυρωδικά.

ψητό κοτόπουλο

Δεν χρειάζεται να ξεκινάς από ψηλά και να χαμηλώνεις. Η πέτσα θα ροδίσει φυσικά με αργό ψήσιμο και περισσότερο χρόνο στον φούρνο». Και για να γίνει απόλυτα χρυσαφένια η πέτσα και ομοιόμορφη στο χρώμα, ο Wareing λέει να περνάμε το κοτόπουλο με μια στρώση βούτυρο.

«Είναι σαν την ηλιοθεραπεία. Αν βγεις στον ήλιο χωρίς αντιηλιακό, θα καείς. Ισχύει η ίδια αρχή»…

Μυστικό μαγειρικής των σεφ: Πότε πρέπει να αλατίζετε το κρέας

Ο χρόνος που θα αλατιστεί το κρέας παίζει σημαντικό ρόλο στη ψήσιμό του και φυσικά στο αποτέλεσμα. Παράλληλα, δείτε πώς θα κάνετε πάντα το κοτόπουλο σας να βγαίνει ζουμερό.

Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε, είναι να αλατίζετε το κρέας πριν το μαγείρεμα, γιατί φεύγει ο ζωμός του κρέατος και εμποδίζετε το ψήσιμο.

Ο σωστός χρόνος για να αλατίσουμε το κρέας

αλάτι στο κρέας

Για να μαγειρέψετε σωστά το κρέας, ρίξτε το αλάτι στη μέση του μαγειρέματος και αν χρειαστεί προσθέστε, όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share