Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άρωμα Ιταλίας: Η viral συνταγή για πατατο-βόμβα στο τηγάνι με αλλαντικά και τυρί!

Η ιταλική συνταγή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

12 Ιανουαρίου 2023 16:06
Άρωμα Ιταλίας: Η viral συνταγή για πατατο-βόμβα στο τηγάνι με αλλαντικά και τυρί!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συνταγή από την Ιταλία έχει γίνει viral και δικαιολογημένα. Αυτή η συνταγή για μια πατατοβόμβα στο τηγάνι δεν είναι μόνο εύκολη αλλά και πεντανόστιμη.

Αφράτη κρούστα πατάτας που κλείνει μέσα της αλλαντικά και λιωμένο τυρί; Και όλο αυτό μέσα σε λίγα λεπτά; Μπορεί να βλέπετε ότι γίνεται στο τηγάνι, αλλά δεν υπάρχει ουσιαστικό “τηγάνισμα” με λάδι. Ακολουθήστε προσεκτικά τη συνταγή και δείτε και το βίντεο για διευκόλυνση.

Υλικά

Για τη ζύμη πατάτας:

500 γρ. πατάτες 120 γρ. αλεύρι 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο αλάτι 3 κ.σ. τυρί τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα

Για τη γέμιση:

5 φέτες ζαμπόν 6 φέτες τυρί μοτσαρέλα ή έμενταλ ή τσένταρ ή γκούντα 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, για βούρτσισμα της επιφάνειας

Προσοχή! Δοκιμάστε το ζαμπόν και τα τυριά σας για να ελέγξετε το αλάτι!

Πίτσα πατάτας: Εκτέλεση της συνταγής

  • Καθαρίζετε τις φλούδες από τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε, τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ και τις πολτοποιείτε σε πουρέ.
  • Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, το τριμμένο τυρί, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
  • Παίρνετε ένα τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο. Τοποθετείτε μέσα τη μισή ζύμη πατάτας και την απλώνετε ισομερώς, με αλευρωμένα χέρια, στη βάση του τηγανιού. Στρώνετε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και τυριού.
  • Παίρνετε την άλλη μισή ζύμη, την τοποθετείτε πάνω από το ζαμπόν και το τυρί, πιέζετε με τα χέρια σας, ώστε να κλειστεί καλά το τυρί και το ζαμπόν.
  • Τοποθετείτε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σας, σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά από τη κάτω πλευρά.
  • Όταν είναι έτοιμο από τη κάτω πλευρά, σκεπάζετε από πάνω με ένα πιάτο και τη αναποδογυρίζετε (σαν ομελέτα) από την άλλη πλευρά.
  • Ψήνετε και από αυτή τη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά τη αλείφετε με το βούτυρο και τη σερβίρετε ζεστή.

Εναλλακτικά:

Μπορείτε, αντί να τη τηγανίσετε, να ψήσετε τη πίτσα σας σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο μέχρι να ροδίσει (γύρω στα 20-30 λεπτά).

Αν δεν μπορείτε να τη γυρίσετε με πιάτο, τότε βάλτε κάτω και πάνω αντικολλητικό χαρτί και γυρίστε τη με ένα καπάκι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share