Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μίνι ντόνατς με μαρμελάδα

31 Οκτωβρίου 2013
Μίνι ντόνατς με μαρμελάδα

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

500ml σπορέλαιο,για τηγάνισµα
430 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
2 κ.σ. µπέικιν πάουντερ
50 γρ. ζάχαρη
130ml γάλα

ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ
100 γρ. µαρµελάδα βατόµουρο ή φραουλα
2 κ.σ νερό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε βαρύ πάτο βάλτε το σπορέλαιο και ζεστάνετε το σε µέτρια φωτιά µέχρι να φτάσει τους 180 °C (χρησιµοποιήστε ένα µαγειρικό θερµόµετρο). Πάρτε ένα κοµµάτι από ζύµη, πετάξτε την µέσα και αν ανέβει στην επιφάνεια είναι έτοιµο.

Σε µια µικρή κατσαρόλα βάλτε τη µαρµελάδα και 2 κουταλιές της σούπας νερό και βράστε τα σε χαµηλή φωτιά για 4΄ ανακατεύοντας µε ένα κουτάλι συνεχώς, µέχρι να λιώσει η µαρµελάδα. Μεταφέρετε την σε ένα µπολ σερβιρίσµατος και αφήστε τη στην άκρη.

Σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ ρίξτε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και χτυπήστε τα µε ένα µίξερ χειρός σε χαµηλή ταχύτητα για 3΄-4΄, µέχρι το µείγµα να γίνει οµοιογενές. Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε για άλλα 2΄-3΄, µέχρι να γίνει η ζύµη βελούδινη και ελαστική.

Απλώστε τη ζύµη σε µια αλευρωµένη επιφάνεια, ζυµώστε τη λίγο µε τα χέρια σας και ανοίξτε τη µε πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Στη συνέχεια, αλευρώστε έναν κόφτη για ντόνατς και κόψτε τη ζύµη σε 24 στρογγυλά κοµµάτια, που θα τα τοποθετήσετε σε µια αλευρωµένη επιφάνεια. Κόψτε µε ένα µαχαίρι λίγη ζύµη από το κέντρο ώστε να δηµιουργηθεί µια µικρή τρύπα, σκεπάστε τα µε µεµβράνη και αφήστε τα για 30΄-45΄ σε θερµοκρασία περιβάλλοντος ώστε να διπλασιαστούν σε όγκο.

Βάλτε µε µια τρυπητή κουτάλα 2-3 ντόνατς τη φορά µέσα στην κατσαρόλα µε το σπορέλαιο. Τηγανίστε τα σε δυνατή φωτιά για περίπου 2΄ από κάθε πλευρά, µέχρι να χρυσίσουν. Βγάλτε τα µε την τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα σε µια πιατέλα στρωµένη µε απορροφητικό χαρτί. Βουτήξτε τα σε ζάχαρη και σερβίρετέ τα µε τη λιωµένη µαρµελάδα.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share