Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Για να λιώνει το κρέας στο στόμα: Το μυστικό της γιαγιάς για τις πιο μαλακές λεμονάτες μπριζόλες στον φούρνο

Γεύση από άλλο...παραμύθι

25 Δεκεμβρίου 2022 10:00
Για να λιώνει το κρέας στο στόμα: Το μυστικό της γιαγιάς για τις πιο μαλακές λεμονάτες μπριζόλες στον φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές θα αποφύγουμε να μαγειρέψουμε τις μπριζόλες στον φούρνο, γιατί βγαίνουν στεγνές και σκληρές. Ωστόσο, η γιαγιά μας έχει την λύση. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή με τις οδηγίες του και οι μπριζόλες θα λιώνουν στο στόμα.

Σήμερα, θα μάθουμε το κόλπο για νας απολαύσετε την πιο ζουμερή μπριζόλα που έχετε φάει ποτέ. Η γη είναι στρογγυλή και η μπριζόλα για να γίνει ζουμερή χρειάζεται να διατηρήσει τους χυμούς της. Τόσο απλά, τόσο απόλυτα. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το μυστικό των σεφ για το πότε αλατίζουμε το κρέας.

Αν και θεωρείται εύκολο φαγητό, οι τεχνικές και ο χρόνος κατά το ψήσιμό της είναι κρίσιμα στοιχεία για να πετύχει σε γεύση και υφή. Με άλλα λόγια να μην παραψηθεί και γίνει σαν να τρως ξύλο, αλλά να παραμείνει αφράτη και χυμώδης.

λεμονάτες μπριζόλες στον φούρνο

Μερικά από τα πιο βασικά τιπ για να τη φέρετε σε αυτή την ιδανική κατάσταση, και τα οποία είναι πρώτα πρώτα στο εγχειρίδιο κάθε καλού ψήστη, είναι να βγάζετε το κρέας τουλάχιστον 2 ώρες και να το αλατίζετε σωστά πριν το ψήσιμο. Επίσης, να την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 2 λεπτά αφού την αποσύρετε από τη φωτιά. Αυτό που μπορεί να σας διαφεύγει όμως είναι το κόλπο με το παγάκι.

Τι εστί «κόλπο με το παγάκι»;

Την ώρα που η μπριζόλα ψήνεται (με το που την έχετε ακουμπήσει πάνω στο σκεύος ψησίματος όμως), τοποθετήστε ένα παγάκι πάνω στην επιφάνεια της. Αφήστε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει και γυρίστε τη μπριζόλα από την άλλη μεριά με μια λαβίδα. Με αυτό τον τρόπο, επειδή έχειτε προσθέσει νερό την κατάλληλη στιγμή, όταν η μπριζόλα ψηθεί, θα είναι πολύ πιο ζουμερή.


 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share