Βουτάει φέτες ψωμιού σε μείγμα αυγού - γάλατος - Πώς θα φτιάξετε το απόλυτο french toast
Θα πάθετε την πλάκα σας!
Μια απλή αλλά λαχταριστή συνταγή έρχεται να αλλάξει το πρωινό. Τις αυγόφετες εξάλλου τις τιμούν πολλές χώρες και όλες έχουν τα δικά τους μυστικά για τη λιχουδιά. Όλες πάντως ξεκινούν με φέτες ψωμιού βουτηγμένες σε μείγμα αυγού και γάλατος και καταλήγουν με ψωμάκια σε χρυσό χρώμα.
Δείτε τη συνταγή
10 φέτες περίπου μπαγιάτικο ψωμί ή ψωμί του τοστ
3 αυγά μεγάλα
1/2 ποτήρι γαλα
για αλμυρές
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
με κανέλα και ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε όλα τα υλικά ανάλογα με το πως τις θέλουμε και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα εντελως ομοιογενές μίγμα. Βουτάμε μέσα τις φέτες ψωμιού και τις γυρνάμε να απορροφήσουν το μίγμα και από τις δυο πλευρές.
Στη συνέχεια, βάζουμε λάδι ίσα να καλύπτει τον πάτο από ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Όταν κάψει, τοποθετούμε μια μια τις φέτες μέσα και ψήνουμε για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν το χαρακτηριστικό κιτρινοκόκκινο χρώμα.
Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο να στεγνώσουν από τα πολλά λάδια.
Για τις κλασσικές, σερβίρουμε με ζάχαρη, με μαρμελάδα ή με μερέντα.
Για τις αλμυρές με extra αλάτι γαι όποιον επιθυμεί.
Για τις “γαλλικές” πασπαλίζουμε με επιπλέον ζάχαρη, άχνη και κανέλα.