Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γευστικό θαύμα: Μπριζόλες πανέ στο τηγάνι αρωματισμένες με θυμάρι

Μπουκιά και συγχώριο!

18 Δεκεμβρίου 2022 12:33
Γευστικό θαύμα: Μπριζόλες πανέ στο τηγάνι αρωματισμένες με θυμάρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι μπριζόλες όπως δεν τις έχετε δοκιμάσει ξανά. Μία διαφορετική και πεντανόστιμη συνταγή για μπριζόλες πανέ στο τηγάνι με άρωμα από θυμάρι. Γευστικές, πρωτότυπες και πανεύκολες. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπριζόλες μαριναρισμένες με δεντρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο.

Υλικά

  • 4 μπριζόλες κόντρα (από νεαρό μοσχάρι, περίπου 250 γρ. η καθεμία) *
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού, ψιλοθρυμματισμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κυβάκια
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Συνταγή για μπριζόλες πανέ στο τηγάνι

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο, σε άλλο ρίχνουμε το αλεύρι και σε τρίτο το θρυμματισμένο ψωμί.
  • Περνάμε μία μία τις μπριζόλες πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τελευταία από το ψωμί, πιέζοντάς τες ώστε να καλυφθούν καλά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Τηγανίζουμε τις μπριζόλες για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε σε πιατέλα.
  • Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το θυμάρι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει.
  • Ραντίζουμε τις μπριζόλες με το αρωματισμένο βούτυρο και σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share