Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

«Μύρισε» απόλαυση: Ζουμερά μπιφτέκια με γέμιση από κρητική ξινομυζήθρα

Μια διαφορετική και γευστική συνταγή

17 Δεκεμβρίου 2022 14:17
«Μύρισε» απόλαυση: Ζουμερά μπιφτέκια με γέμιση από κρητική ξινομυζήθρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος δεν αγαπά τα μπιφτέκια, ιδίως όταν είναι ζουμερά και αφράτα; Αυτή τη φορά, το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μία διαφορετική συνταγή για μπιφτέκια με άρωμα Κρήτης. Μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου και γέμιση από κρητική ξινομυζήθρα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια "γκρατινέ" με λιωμένα τυριά και πατάτες.

Η κρητική ξινομυζήθρα δίνει άλλο άρωμα και γεύση σε αυτά τα σπιτικά μπιφτέκια. Καθημερινό φαγητό για όλη την οικογένεια που φτιάχνεται στο πι και φι και το λατρεύουν τα παιδιά.

Υλικά

  • 500γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου
  • 100γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κάρι
  • ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουτ. γλυκού φύλλα μαντζουράνα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την ξινομυζήθρα

  • 200γρ. ξινομυζήθρα
  • λίγο γάλα

Μπιφτέκια με κρητική μυζήθρα

Πηγή: olivemagazine.gr

Αυτό το κόλπο με το παγάκι θα κάνει τα μπιφτέκια σας γευστικά και ζουμερά! (video)

Σε ποιον δεν αρέσουν τα ψητά μπιφτέκια; Πολλοί προσπαθούν να πετύχουν τον τέλειο συνδυασμό γεύσης και τρυφερότητας, αλλά μερικές φορές δεν είναι τόσο εύκολο. Μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε ότι αν αλλάξετε τον τρόπο προετοιμασίας σας ελάχιστα, θα καταλήξετε με το αποτέλεσμα που πάντα θέλατε!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Η επιλογή των vegan: Μπιφτέκια λαχανικών με αρωματικά χόρτα και ταμπουλέ

Ευτυχώς, κορυφαίοι ψήστες στο είδος τους μοιράζονται μαζί μας κάποια από τα μυστικά τους. Αυτές οι μέθοδοι έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν κάθε φορά και αν θέλετε να μετατρέψετε την επόμενη φορά που θα ψήσετε σε ένα αξέχαστο γεύμα, τότε διαβάστε μερικές από αυτές τις απλές συμβουλές.

Tips για τις νοικοκυρές

Παγάκι

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο πάγος λειτουργεί πολύ καλά για τη διατήρηση ενός ζουμερού κρέατος στη σχάρα. Απλά τοποθετήστε ένα παγάκι στο κέντρο του μπιφτεκιού για ένα γευστικό, ζουμερό αποτέλεσμα. Αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι βούτυρο αντί για παγάκι.

Διαχωρίστε τις θερμοκρασίες στη σχάρα

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλοί ψήστες είναι ότι παραψήνουν το κρέας. Μπορείτε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, διατηρώντας τη ψησταριά ζεστή από τη μία πλευρά και δροσερή, από την άλλη. Μπορείτε να πετύχετε αυτό συγκεντρώνοντας τα κάρβουνα στη μία πλευρά. Τοποθετήστε το κρέας που έχει ψηθεί στη δροσερή πλευρά, έτσι ώστε να παραμένει ζεστό χωρίς να παραψηθεί.

Ψάρια στην άλμη

Αν έχετε πρόβλημα με τα ψάρια που διαλύονται στη σχάρα, σας προσφέρουμε μια εύκολη λύση. Απλά μουλιάστε τα ψάρια σε νερό και αλάτι για περίπου 10 λεπτά πριν από το μαγείρεμα. Θα διατηρήσει τέλεια το σχήμα τους.

Χυμός μήλου

Αν θέλετε να βελτιώσετε τη γεύση και την τρυφερότητα, επιλέξτε χυμό μήλου αντί για σάλτσα μπάρμπεκιου. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα αν τοποθετήσετε το χυμό μήλου σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και περιοδικά ψεκάζετε το κρέας καθώς ψήνεται.

Προετοιμασία του κρέατος

Αν περιμένετε μεγάλη παρέα, είναι καλύτερα να ψήσετε πριν έρθουν οι φίλοι σας. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε το άψητο κρέας, γιατί νιώθετε πίεση για να τους εξυπηρετήσετε όλους. Μπορείτε να ψήσετε στη σχάρα τα μπιφτέκια ακόμα και τέσσερις ώρες πριν από την άφιξη της παρέας σας. Ωστόσο, θα πρέπει να ψήσετε το κρέας μέχρι το σημείο να είναι σχεδόν έτοιμο, έτσι ώστε να μπορείτε να το ζεστάνετε στη σχάρα για μια γρήγορη προθέρμανση όταν φτάσουν οι επισκέπτες.

Καλό ψήσιμο!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share